Syrisk far tævede datteren Tamara på Bornholm – blev ikke udvist

Syriske Hassan Mohammad Alsafde (født 14. februar 1973 i Syrien) blev den 29. april 2020 idømt 30 dages betinget fængsel for vold mod datteren Tamara Hassan Alsafde ved Retten på Bornholm (1-142/2020). Hos politiet har sagen journalnummer 2200-73241-00002-20.

Volden blev begået torsdag den 2. januar 2020 mellem kl. 13.00 og 14.00 på Søndre Alle 25 i 3700 Rønne, hvor han opsøgte datteren Tamara. I den forbindelse greb han så hårdt fat i hendes højre overarm, at hun fik blå mærker på armen. Da hun forsøgte at slippe væk, rev han hende i året.

Anklagemyndigheden havde udelukkende nedlagt påstand om frihedsstraf, hvorfor der ikke var noget udvisningsspørgsmål i sagen. Straffen på 30 dages fængsel blev gjort betinget, og Hassan Mohammad Alsafde skal derfor ikke afsone noget som helst, hvis bare han ikke begår noget strafbart i en prøvetid på 1 år. End ikke en advarsel om udvisning fik han for at tæve datteren.

Den kriminelle voldsmand Hassan Mohammad Alsafde har bopæl på Damgade 10B i 3730 Nexø. Tidligere har han haft bopæl på Aasen 54 i 3730 Nexø. Hans mobilnummer er +4591466395. Han har haft opholdstilladelse siden 2014 og kommer oprindeligt fra Damaskus-området i Syrien.

Familien Alsafde blev først kendt i Danmark under den tårevrædende parole: “Fra bomberegn til sneboldkamp” i Folkeskolen nr. 03 2016, udgivet den 11. februar 2016. »Jeg elsker skole. Jeg elsker lærer Sabine, og jeg er blevet så god til at kaste snebolde«, fortæller Rahaf indledende til artiklen, der hurtigt erstattes af dramaet om, hvordan bomberne haglede ned over familien i Syrien, og om hvordan de måtte flygte over middelhavet fra charterturistparadiset Egypten i små både til ferieøen Sicilien og videre igennem snesevis af sikre lande til Danmark. Budskabet til folkeskolelærerne er, at kun Danmark er godt nok til Syriens 30 millioner indbyggere.

På Sprogcentret på Campus Bornholm (Udskiftningscentret, red.) blev voldsmanden i juni 2017 udnævnt som taler og kendt som lærerne Gertrud, Pia, Anette, Rie og Annikas helt store succes.

Den 10. marts 2020 blev Hassan Mohammad Alsafde varetægtsfængslet i en anden relateret sag, der vedrører “bortførelse” af sine børn hjem til Syrien. Under grundlovsforhøret forklarede manden, at han ønsker at flytte hjem til Syrien. Det vil konen ikke og hun har derfor søgt om skilsmisse. Under en rejse til Syrien med tre af sine børn, efterlod han således børnene i Syrien og vendte selv tilbage til Danmark for at hente sin sidste datter.

Så var det vist alligevel begrænset, hvor forfulgte familien var i Syrien.

Ejendommen på Søndre Alle 25 i 3700 Rønne indeholder 8 værelser og er vurderet til 2.130.000 millioner kroner. Ejendommen ejes af Susanne Kristensen og Bjarne Brændeholm Kristensen.

Ejendommen på Damgade 10B i 3730 Nexø er ejet af Bornholms Regionskommune med en offentlig vurdering på hele 1.850.000 millioner kroner. Det er en villa på 141 m2 i hjertet af Nexø, naturligvis med en stor have på 3.240 m2. Engang var det en børnehave for gode bornholmske børn, men i 2012 blev institutionen nedlagt til fordel for “midlertidige kvoteflygtningeboliger”, der altså stadig huser fremmede dømte voldsmænd med alt betalt 8 år senere.

Det er egentlig tragikomisk, at der nu bor en børnetæver i den gamle børnehave.

 

Kursistbladet for Sprogcentret på Campus Bornholm “Et Nyt Liv” (side 16, nr. 3, juni 2017).
Der skal være plads til alle i Danmark: Lana, Ranim, Tamara og Rahaf Alsafde var ikke i sikkerhed i charterparadiset Egypten eller ferieøen Sicilien. Kun Danmark er godt nok til dem. 
“Tvillingerne Rahaf og Ranim elsker at gå i skole. Især når der er sne i frikvartererne, og når de må tegne prinsesser i timerne.”, lyder beskrivelsen til billedet i Folkeskolen nr. 03 2016, der mest af alt ligner en romantisk salgsopstilling af Syriens befolkning til Danmarks folkeskolelærere.