Ramadan: Problemfrit at være syrisk muslim i muslimske Syrien

Imens danskerne har været så heldige at få alle Syriens bedste hjertekirurger, bl.a. numsegramseren, tændstiksmanden Moyed Al Zoebi der ville dolke så mange tilfældige Københavnere som muligt og senest en 40-årig syrisk mand, der ville bombe rådhuset efter at Lejre Kommune havde trukket ham i ydelse, så afholder helt almindelige syrere i Syrien ramadan.

For enhver muslim, kan det kun være værdigt at leve i et muslimsk land. Man skal blot undvære sine sølle overførselsindkomster, men så kan det åbenbart hurtigt være en fristelse, at gå på kompromis med Allah, forlade Ummahen og i stedet patte løs fra de vantros bryst.

Det er inspirerende, hvor problemfrit det er, at være syrisk muslim i muslimske Syrien. Se bare. Mindre problemfrit er det, når disse scener skal tage plads i danskernes eneste lille land.

Sjov leg 1:
Prøv at tage til EU/Schengen-medlemmerne Polen eller Tjekkiet og indled jagten på en kvinde med hijab. Undlad evt. at bestille en returbillet og vælg et hotel i en prisklasse, hvor du kan blive længe. For samme spil i Danmark behøver du ingen overnatning noget sted.

Sjov leg 2:
Stå op kl. 7 om morgenen i Storkøbenhavn og bevæg dig ud på gaden, hvor de fleste danskere efterhånden er på vej på arbejde. Tæl antallet af muslimer du ser. Gentag derefter igen kl. 12.

Homs, 30. maj 2019.
Aleppo, 30. maj 2019.
Old Damascus, 29. maj 2019.