Syriske Moyed Al Zoebi ville dolke tilfældige københavnere

Under parolen “Jeg vil dræbe hele verden, indtil Allah bliver tilbedt 100 procent” i en SMS til sin mor i Syrien, blev Moyed Al Zoebi (230287) i 2015 modtaget med kyshånd som “flygtning” i Sverige.

Allerede i 2017 blev den nyankomne “flygtning” Moyed Al Zoebi titalt i Malmø for den 16. oktober 2016, at have sat ild til en shiamuslimsk moske. Han blev desværre frifundet i Sverige, hvilket han fejrede ved at vende terrorplanerne over på den anden side af Øresund mod København.

Sammen med Dieab Khadigah og en uidentificeret medgerningsmænd (“Abu Maria”), planlagde trioen at detonere tændstiksbomber og dolke tilfældige danskere ned på åben gade i København. Dieab Khadigah blev i 2017 idømt bare 6 års fængsel i Tyskland for de samme terrorplaner mod København, der den dobbelte straf til Moyed Al Zoebi. Sverige og Tyskland er livsfarlige naboer!

I Syrien var “flygtningen” Moyed Al Zoebi ikke bare et civilt offer. Han deltog efter sigende selv aktivt i væbnede kampe for Jabhat al-Nusra og muligvis Islamisk Stat (IS). Pludselig flyttede han fra Syrien til salafistdiktaturet Saudi-Arabien, hvor han mødte konen Sana. Sammen fik de drengen Hani i Saudi-Arabien, men besluttede at “flygte” (flytte, red.) til Sverige, for som Information skriver: “Drømmen om en bedre fremtid for Hani havde været en stor del af grunden til, at de havde forladt Saudi-Arabien.” Altså rendyrket velfærdsmigration til en syrisk terrorist hos Saud.

Moyed Al Zoebi blev 20. maj 2019 idømt 12 års fængsel ved Københavns Byret, der i praksis betyder 8 år med garanteret dansk bistand på fx. Storstrøm Hotel med eget nyt badeværelse, hvor fangerne bl.a. tilbereder frisk hummer, og hvor Kriminalforsorgen åbenlyst indrømmer, at de ikke kan forhindre hashrygning, underforstået: Det er fangerne, der sætter dagsordenen på hotellet.

Østre Landsret stadfæstede dommen den 21. december 2020 (S-1574-19). Moyed Al Zoebi blev også udvist med at indrejseforbud for bestandig, men med den nuværende politik i Europa, er det tvivlsomt om man i praksis vil “udsætte” ham for udvisning. Efter Syrienblogs opfattelse, skal Moyed Al Zoebi hurtigst muligt udleveres til Syrien i overensstemmelse med landsretsdommen.

Desværre har regeringen en tendens til at blæse på domstolenes afgørelser, når det kommer til dømte syriske terroristers rettigheder og velfærd, der betyder alt for regeringen og Folketinget.

Det skal understreges, at Moyed Al Zoebi har udvist en bizar adfærd. Han er smilende, høflig og har uddelt karameller til alle i en pause i landsretten. Han fremstår utroværdig og er ikke blevet mentalundersøgt. Der kan derfor være detaljer i sagen, der skal tolkes med visse forbehold.

Moyed Al Zoebi for retten i Sverige i 2017, hvor han blev frifundet for terror imod en shiamuslimsk moske i Malmø den 11. oktober 2016. Den svenske frifindelse gav ham  blod på tanden til at søge videre mod København for at udføre et terrorangreb, der skulle døbe ham “tændstiksmanden”.
One Comment