Retten i Aarhus nægter Rene Khalil nyt pas

Faderen Wahid Khalil (bagerst) uddeler ‘nødhjælp’ fra “De Forenede Hjerter” i Syrien.

22-årige Rene “Elias” Khalil fra Aarhus blev fredag nægtet nyt pas af Retten i Aarhus, skriver Ritzau.

Østjyllands Politi konfiskerede hans pas første gang i septempber i fjor, da Politiet angiveligt har oplysninger om, at Rene Khalil har haft kontakt til Islamisk Stat (ISIL) i Syrien, hvor han desuden er blevet såret i kamp. Ydermere har Politiet var en ransagning på hans bopæl i Danmark fundet 80.000 kroner i kontanter, samt militært udstyr som hjelme og veste.

Hele den palæstinensiske familien Khalil fra Aarhus er kendte ansigter hos Syrienblog, og der er ingen i den familie, der ikke er farlige fundamentalister. Både Rene Khalil, storebroderen Ramzzi Wahid Khalil, og faderen Wahid Khalil har været illegalt i Syrien for at deltage i konflikten.

Deres aktiviteter, som Østjyllands Politi og Retten i Aarhus altså nu mener har tilknytning til Islamisk Stat, er selvfølgelig blevet romantiseret flittigt i MSM fra dag 1:

DR, 23/4-2013: “Far tog til krigszone for at finde sønner
DR, 30/8-2013: “Fra Aarhus til Aleppo med container fuld af nødhjælp
Berlingske, 14/6-2014: “Rejsen til Aleppo

Venligboer Henrik Kokborg fra Integrationsinfo har et særdeles nært forhold til Wahid Khalil, og har flere gange rejst med ham til Syrien for at deltage i “nødhjælpsprojekter” for Khalils “nødhjælpsorganisation”, som Østjyllands Politi altså nu beskriver på følgende måde:

“Han (Rene Khalil, red.) har også oprettet en forening, som han bruger til at distribuere penge til området, ligesom han har haft kontakt til personer i Syrien, der sympatiserer med Islamisk Stat” – Signe Mikkelsen, juridisk konsulent, Østjyllands Politi.

Helt konkret er der tale om en ‘forening’, som de kalder “De Forenede Hjerter”. Politiet oplyste fredag ved retsmødet, at myndighederne ikke anser den for at være en alment godkendt nødhjælpsorganisation, skriver Ritzau.

Det er bestemt ikke enestående, at ISIL og “nødhjælpsindsamlinger” i Danmark, står hånd i hånd. De skarpe læser vil muligvis huske Ali Daghims organisation “De Humanitære Hjerter”, hvorfra der i 2014 blev solgt soldatersløjfer til biler, hvor den gule farve var udskiftet med sort, og hvor Islamisk Stats flag var påtrykt med teksten “Support Our Ummah”. En sag der efterfølgende førte til, at Ali Daghim blev anholdt og sigtet for terrorstøtte. Organisationen VIOMIS har nære tilknytninger til “De Forenede Hjerter” og Khalil-familien, og også her er Ali Daghim et kendt ansigt.

Udpluk af andre kendte ISIS/VIOMIS-relationer:

  • Khalid Alsubeihi: ISIL-kriger, sharia-tilhænger.
  • Kocher Dilsher Taher: Næstformand for VIOMIS Aid, beslægtet med ISIL-topmedlem Rawand Dilsher Taher, der blev dræbt af et målrettet amerikansk drone-angreb i Raqqah i 2015.
  • Dowa Samsam: Søster til ISIL-krigerne Hamza og Ahmed Samsam. Sidstnævnte er fængslet i en terrorsag i Spanien. De spanske myndigheder betegnede anholdelsen som ‘anholdelsen af Spaniens farligste mand’.

 

MSM (DR) i 2013.
Faderen Wahid Khalil.
Faderen Wahid Khalil.
Faderen Wahid Khalil.