USA vil væbne syriske oprørere

Historien gentager sig...
Historien gentager sig…

Igen beskyldes Syriens hær for at have brugt kemiske våben mod “oprørerne”. Nu vil Barack Obama (Nobels Fredspris, 2008) bidrage med endnu flere våben til konflikten.

Amerikanske embedsmænd har bekræftet, at den syriske regering har brugt kemiske våben mod de såkaldte “oprørere”. En intern efterretningsrapport i Det Hvide Hus hævder, at den syriske hær angiveligt flere gange har brugt nervegiften sarin mod “oprørerne”, skrev RT i dag.

Det Hvide Hus betragter rapporten som “det endelige bevis”, og amerikanske embedsmænd er ifølge RT, allerede igen i gang med at tale om “no-fly-zoner”, militær intervention og yderligere bevæbning af de såkaldte “oprørere”.

Meldingerne kommer samtidig med at den syriske hær har vundet stærkt frem og oprørerne er blevet trængt. Bl.a. i al-Qusayr nær den libanesiske grænse, hvilket tidligere på måneden, provokerede EU til at ophæve våben-embargoen for “oprørerne”. Embargoen for bl.a. medicin og fødevarer blev dog opretholdt af EU, der i 2012 fik tildelt Nobels Fredspris.

Man må sige, at de pludselige meldninger om de kemiske våben, der nu giver USA anledning til at væbne “oprørerne” yderligere, falder meget tilfældigt ind med, at de syriske oprørere har været pressede på det seneste, og har lidt store nederlag i bl.a. al-Qusayr.

Historien gentager sig: Er Syrien et nyt Irak?
Den pensionerede Oberst Lawrence Wilkerson, der tjente som stabschef for den fhv. udenrigsminister Colin Powell, der under den tidligere Bush-administration var med til at organisere krigen mod Irak i 2003, stod i december sidste år frem i et eksklusivt interview til RT. Her udtalte han, at Syrien aldrig vil bruge kemiske våben inden for egne grænser. I virkeligheden vil USA gøde jorden for at gribe ind i Syrien, udtalte han.

Den 2. maj udtalte han til CurrentTV, at han ikke tror på at Syrien har brugt kemiske våben. Han mener, at den amerikanske efterretningstjenestes såkaldte “beviser” er plantede, og at myterne om de kemiske våben, skal bane vej for en mere offensiv indstilling.

Oprørerne bruger selv kemiske våben
Den 5. maj udgav FN’s særlige Syrien-kommision en rapport, hvor efterforskere fra FN har afhørt en række overlevende ofre fra forskellige angreb, foretaget af oprørerne i Syrien. Der var foretaget en række medicinske tests på dem, som tyder på, at oprørerne formentlig har anvendt nervegassen sarin. Der var intet det tydede på, at regeringshæren havde gjort det.

Oprørerne har også tidligere testet kemiske våben, bl.a. på to kaniner. I en video ser man, at de kemiske stoffer, der blev brugt, stammede fra Tyrkiet.

Opdatering, fredag, 14. juni:

Sverige fordømmer, Rusland er skeptiske
Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, advarer den 14. juni mod konsekvenserne af USA’s beslutning, om at sende flere våben til konflikten i Syrien. Han udtaler, at han frygter et “våbenkapløb”, der vil få konflikten til at eskalere yderligere, skriver PressTV i dag.

Hvis jeg skal være ærlig, så er det amerikanerne har præsenteret for os,  ikke særlig overbevisende. Det ville være synd at kalde det beviser.

Yuri Ushakov, udenrigspolitisk rådgiver for Vladimir Putin.

Lars Løkke Rasmussen vil sende våben til “oprørerne”
Fredag aften skrev DR at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, mener at Danmark bør sende våben til de såkaldte “oprørere” i Syrien. Udenrigsminister Villy Søvndal afviser heldigvis, og bliver for det beskyldt for at være “for langmodig” af Lars Løkke Rasmussen.

Hvis der kommer en klar vurdering af, at der er brugt kemiske våben – og det sætter sig i, at vores nærmeste allierede i eksempelvis USA og Storbritannien foreslår at ændre tilgangen til Syrien – vil vi være positivt indstillet over for at yde et bidrag.

Lars Løkke Rasmussen, formand for Venstre (14. juni 2013).

Vi venter stadig spændt på de irakiske masseødelæggelsesvåben, som Lars Løkke Rasmussens kollega, Anders Fogh Rasmussen, lovede os tilbage i 2003, sammen med bl.a. George Bush.

Mediawar: “USA sender våben til oprørere, fordi de frygter hellige krigere”
Der gik ikke mange timer fra Det Hvide Hus udmeldinger, til at de akademiske eksperter i den etablerede presse, allerede havde gennemskuet det hele.

Andreas Bandak, der er adjunkt ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, har allerede udtalt til Ekstrabladet, at USA sender våben til oprørerne, fordi de er bange for “hellige krigere”. Af hvad? Det giver overhovedet ingen mening! Hvordan er han kommet frem til den konklusion? Skal vi forstå det sådan, at USA sender våben til “oprørerne”, hvoraf mange af dem er fundamentalistiske islamister, fordi de er bange for hellige krigere?

Det lyder mest af alt som en fordummende bortforklaring, der skal fjerne det rationelle fokus fra, hvad det i virkeligheden er, amerikanerne har gang i. Hvor alvorligt og farligt, det faktisk er, at sprede våben rundt på den måde. Noget som Den Internationale Domstol i Haag faktisk erklærede i strid med Folkeretten i 1986, efter USA’s støtte til “contraerne” i Nicaragua, der på mange måder kan sammenlignes med USA’s støtte til de syriske “oprørere” i dag.