Igen: Dansk terrorist dræbt i Syrien

Abdul Malik

Det er med stor glæde at Syrienblog kan bekræfte, at endnu en terrorist fra Danmark igen er blevet dræbt i kamp af regeringsstyrker i Syrien.

Det drejer sig om den 30-årige danske konvertit Kenneth Sørensen fra Ishøj, født 17. februar 1983. Han konverterede for 11 år siden og tog efterfølgende det muslimske navn Abdul Malik. Ifølge rygter blev han dræbt den 3. marts i kampe mod syriske regeringsstyrker omkring Homs.

Han efterlader sig en færøsk kone, der også er konverteret til islam, som han havde 4 børn sammen med. Den yngste datter er født kort før nytår.

Ifølge Politiken konverterede Kenneth Sørensen til islam for 11 år siden og har i mere end et årti været en del af det ekstreme islamistiske miljø i Danmark. I forbindelse med terrorsagen i Glostrup for 6 år siden, skulle han have lavet tumult fra tilskuerpladserne i Brøndby Ret.

“Han mødte op som tilhører i Brøndby Ret til hvert eneste retsmøde i den såkaldte terrorsag fra Glostrup. Han skabte sig også flere gange i retten, og vi var en enkelt gang nødt til at arrestere ham, fordi han lavede ballade,” udtalte Carsten Jansson fra Glostrup Politi til Berlingske Tidende i 2006.

Kenneth Sørensen har tidligere været været på træningslejr i Yemen med PET-salafisten Morten Storm, som har udtalt til Politiken, at Kenneth Sørensen gerne ville møde al-Qaeda lederen Anwar al-Awlaki sammen med ham, men blev fravalgt fordi han var for “højtråbende”.

I 2006 blev Kenneth Sørensen anholdt i Yemen for våbensmugling. I 2007 kom han tilbage til Danmark og stod frem i TV2 Nyhederne og påstod, at han var blevet udsat for tortur under fængslingen i Yemen. Han deltog også i væbnede kampe mod Libyens forrige regering.

Nyheden kommer kun 14 dage efter at en anden dansk statsborger også blev dræbt i Syrien. Dengang var der tale om den dansk-algeriske salafist Slimane Hadj Abderrahmane, der blev dræbt i februar nær Damaskus. Mon det er Ahmed Samsams tur næste gang?

Se også: Video: Kenneth Sørensens begravelse

Før og efter mødet med den syriske hær.
Før og efter mødet med den syriske hær (se originalt dødsfoto).
Kenneth Sørensen til venstre efter et retsmøde i Terrorsagen fra Glostrup.
Kenneth Sørensen til venstre efter et retsmøde i Terrorsagen fra Glostrup, hvor han agerer stikirenddreng for de tiltalte.
Kenneth Sørensen i TV2 Nyhederne i 2007 efter løsladelse fra Yemen.
Kenneth Sørensen i TV2 Nyhederne i 2007 efter sin løsladelse fra Yemen.
Abdul Malik hyldes nu glædeligt som martyr hos islamister i Danmark.
Abdul Malik hyldes nu glædeligt som martyr hos islamister i Danmark, der har startet indsamlinger til hans familie (Facebook).