Dansk terrorist meldes dræbt i Syrien

Slimane Hadj Abderrahmane

Rygter i det islamistiske miljø i Danmark antyder, at den danske-algeriske salafist Slimane Hadj Abderrahmane er blevet dræbt i Syrien.

Slimane Hadj Abderrahmane er angiveligt blevet dræbt i kampe omkring Damaskus, fremgår det af rygter i den islamistiske Facebook-gruppe “Allah Ved Bedst“, skriver Politiken i dag.

Slimane Hadj Abderrahmane er født i Roskilde i 1973 af en dansk mor og algerisk far. I 1980 flyttede familien til Algeriet, hvor han angiveligt blev radikaliseret og var aktiv i den illegale algeriske terrorbevægelse Islamic Salvation Front (FIS).

I 2001 blev han anholdt i Afghanistan og fængslet i den berygtede Guantanamo-lejr frem til 2004, hvorefter han blev overført til Danmark. Straks efter ankomsten til Danmark udtalte han til DR, at han var klar til at dø i kamp og at Danmarks statsminister var et legitimt mål.

I 2007 blev han ansat som postbud i Greve. Blot tre uger efter begyndte han at stjæle dankort fra posten og nåede i alt at stjæle 110.000 kr. inden han blev opdaget, hvilket resulterede i en dom på 10 måneders ubetinget fængsel. Pengene menes at være gået til en islamistisk gruppe.

I 2011 udtalte han i et interview til Politiken, at han ikke har noget imod at dø i kamp og at han vil blive en martyr i Paradis sammen med Osama Bin Laden, hvis det sker.

Screenshot af opslag om deres savnede "bror", som senere blev efterfulgt af et opslag om hans død - som er fjernet igen efter mediernes interesse (Facebook).
Screenshot af opslag om en savnet “bror”, som senere blev efterfulgt af opslag om Slimanes død, som dog er fjernet igen efter mediernes interesse (Facebook).
Der er strenge regler i Facebook-gruppen "Allah Ved Bedst", hvor Slimane hyldes som en helt.
Der er strenge regler i den islamistiske Facebook-gruppe “Allah Ved Bedst“, hvor Slimane hyldes som en helt. Det er en gåde, hvad disse såkaldte mennesker laver i Danmark, når de hører hjemme i Saudi-Arabien (Facebook).

Læs også:
Kriminel terrorist fra Danmark drager til Syrien – Ahmed Samsam
Danske fundamentalister ville sende våben til Syrien