Kriminel terrorist fra Danmark drager til Syrien – Ahmed Samsam

Ahmed Samsam, Syrien, 2012.

Den 23. september 2012 viste 21 Søndag på DR1 et indslag om 22-årige Ahmed Samsam. Han er lige blevet løsladt fra et fængsel i Danmark i maj og dragede derefter til Syrien for at melde sig til den såkaldte “Free Syrian Army” (FSA).


Ahmed Jama Samsam er i dag 22 år gammel, født den 31. december 1989 i Odense. Han er opvokset i Vollsmose og allerede som 15-årig fik han sin første dom for kriminalitet. Ahmed Samsam er siden røget ind og ud af danske fængsler og har modtaget utallige domme for bl.a. vold, røverier, narkokriminalitet og våbenhandel. Han har også været involveret i organiseret bandekriminalitet og har ifølge egne oplysninger været tæt på at blive skudt under en bandekonflikt i Odense.

“FUCK ak-81 og Hells angeles. ONE SHOOT ONE KILL BITCH WHAT IS THE FUCKING DEAL. IF she dont suck then we don’t FUCK.” Ahmed Samsam, Facebook.

Vollsmose, 2009.

Fra kriminel til terrorist
Efter Ahmed Samsam modtog sin seneste dom og kom i fængsel i februar 2010 er der sket noget med ham. Han er blevet mere indelukket og meget religiøs. Det beskriver kilder i miljøet omkring Vollsmose, som har haft et nært kendskab til Ahmed Samsam tidligere. Deres teori er, at han har mødt personer under sit seneste fængselsophold med tilknytning til Det Muslimske Broderskab eller Hizb ut-tahrir, som har skolet ham i fængslet.

Ahmed Samsam blev først flyttet fra Statsfængslet i Østjylland til Nyborg i starten af november 2011, og skulle rigtigt have været prøveløsladt den 25. november 2011. Han kunne dog ikke overholde betingelserne herfor og blev derfor først løsladt fra Ringe Statsfængsel i maj 2012, efter at have afsonet hele sin straf. Herefter bosatte han sig på Nørrebro i København, hvor han er tæt tilknyttet til det salafistiske miljø i København. Blot få uger efter sin løsladelse i maj havde han allerede planlagt at han ville drage til Syrien for at melde sig til den såkaldte “Free Syrian Army”.

“LA ILHA ILA ALLAH MUHAMMADUN RASUL ALLAH.” (dansk; “Der er kun en Gud, og Mohammed og hans sendebud”), Ahmed Samsam, Facebook.

Den 23. september 2012 viste DR1 i programmet 21 Søndag et indsalg om Ahmed Samsam, hvor Puk Damsgård mødte ham i Tyrkiet, hvor han sammen med sin terrorbrigade er inde for at hente nye forsyninger fra regimet i Tyrkiet.

“Oprøret er ikke ekstremistisk. Jo længere tid der går, hvor Vesten ikke intervenerer, desto mere islamistisk bliver oprøret.”, udtalte Ahmed Samsam i den forbindelse til DR.

Der skal dog ikke meget research til for at finde ud af hvem Ahmed Samsam i virkeligheden er. En fredelig ung demokratihungrende mand er i hvert fald ikke tilfældet.
Klik her for at se yderligere dokumentation

“Soldier of allah respekt herfra!”, Abdi Coolios til Ahmed Samsam (Facebook, 23/9-12).

Ahmed Samsam i Syrien.
Ahmed Samsam i Syrien.
Ahmed Samsam i krig i Syrien.
Ahmed Samsam i krig i Syrien.
De kriminelle har mange goder - Ahmed Samsam i Danmark.
De kriminelle har mange goder – Ahmed Samsam i sin sorte bimmer i Danmark.
Ahmed Samsam i hjemlige fængselsomgivelser i Danmark.
Ahmed Samsam i hjemlige fængselsomgivelser i Danmark.
Ahmed Samsam har også en profil på teenagechatsiden Netlog, hvor han forsøger at tiltrække villige danske blondiner ved helt åbenlyst at reklamere med sit erhverv som kriminel. Godt hans islamistiske venner ikke ved det!

Eftertanke
Man kan med Rigsadvokatens ivrige sager mod tv-stationer og andre småindsamlinger, umildbart undre sig over de danske myndigheders tilsynladende fuldkommen passive indstilling til Ahmed Samsams illegale krigsførsel mod andre stater. I dette tilfælde er der ikke blot tale om støtte til, men ligefrem aktiv medvirken i konkrete terrorhandlinger.

Syrienblog har forgæves forsøgt at få en kommentar fra PET, som naturligvis nægter at kommentere noget. Vi vil i den kommende tid – kraftigt inspireret af den tyrkiske ambassade i Danmark – arbejde på at presse Rigsadvokaten til at få en statslig velkomstkomité klar til at modtage Ahmed Samsam i lufthavnen når (hvis) han vender “hjem” igen. Men vi ved også at det til tider bare er nemmere at være Tyrkiet…

Søren Espersen kræver svar fra regeringen
Den 3. oktober 2012 stillede MF Søren Espersen (DF) et § 20-spørgsmål i Folketinget til udenrigsminister Villy Søvndal (SF), hvor han krævede svar fra regeringen på hvordan de forholder sig til, at Ahmed Samsam er draget til Syrien for at deltage i de væbnede kampe.

Dato: 10. oktober 2012 – Spørgsmål i Folketinget nr. S 120 af 3. oktober 2012 til skriftlig besvarelse stillet af Søren Espersen (DF).

Spørgsmål S 120: Finder regeringen det som spørgeren anstødeligt, at den 22-årige Ahmed Samsam, som angiveligt er dansk statsborger, og som har en lang række domme bag sig og senest er løsladt imaj 2012 nu er draget til Syrien for at deltage i væbnede kampe mod den syriske regering, og hvordan agter regeringen at forholde sig til Ahmed Samsam, når han vender tilbage til Danmark efter som dansk statsborger at have deltaget i et andet lands krig?

Svar: Jeg finder det bekymrende, at danske statsborgere rejser til andre lande med henblik på at deltage i væbnede kamphandlinger. Såfremt danske myndigheder kommer i besiddelse af oplysninger om, at personer, der opholder sig i Danmark, har begået forhold, der kan straffes i Danmark, vil myndighederne i overensstemmelse med sædvanlig praksis overgive oplysningerne til politiet med henblik på indledning af strafferetlig efterforskning.

Læs Spørgsmål S 120 hos Folketinget.

Henvisninger:
DR: Dansk kriger i Syrien: Jeg er her til sejren eller døden
Uriasposten: Indlæg om Ahmed Samsam
Facebook: Ahmed Samsam
Netlog: Ahmed Samsam