En forudsætning for landsforræderi at man er dansker

Regimet har netop sigtet Ahmad Salem El-Haj for “landsforræderi” i stedet for terrorisme, da han angiveligt er “straffet” for terrorisme i Tyrkiet. En sigtelse for landsforræderi betyder desværre, at regimet stadig anerkender, at IS-palæstinenseren er lige så dansk, som H.C. Andersen og Bohr.

Anklagemyndigheden får kamp til stregen mod Michael Juul Eriksen, da Strasbourg allerede har fastslået over for Sverige, at beskyttelsen mod “double jeopardy” i EMRK, jf. protokol 7, art. 4, og EU Charteret, jf. art. 50, ikke alene omfatter anklagepunktet, men selve handlingen. Anklagemyndighedens strategi over for Ahmad Salem El-Haj fremstår imidlertid desperat, eller mere som et Twitter-stunt end juridisk taktik. Juul Eriksen kan sikkert ikke vente med at komme i lands- og Højesteret med jomfrusyriengummiparagraffen fra 2015 og vinde en møddom. Både regering og opposition har allerede blæret sig med stramningen på Facebook, selvom ingen endnu ved, om den virker. Mere fast-food Facebook kængururet og Justitsministeren elsker det.

Loven skal i bedste Rotenberg-stil døbes Ahmad Salem-loven, hvis det lykkes.

Det betyder også, at enhver kan myrde løs i Danmark. Hvis bare man når at flygte til Syrien og tager sin straf for forbrydelsen der (det kunne være en bøde på 10 kroner), så kan man frit rejse tilbage til Danmark non bis in idem og prale løs af mordet, uden at blive anholdt.

Eritrea er i øvrigt kendt for at sælge domsudskrifter med bestillingsstraffe til ganske overkommelige priser, man kan bl.a. købe en fængselsstraf inkl. benådning.