Ahmad Salem El-Haj (født 11. januar 1991). Dansk statsborger. Oprindeligt fra Palæstina. Opvokset i Gellerupparken, Brabrand. Kriminel og tidligere involveret i narkokriminalitet. Blev pludselig radikaliseret og plejede tætte relationer med gruppen Kaldet til Islam i København. Kendt under navnene “Abul Waliid Al Filistini” og “Ansarul Shaam”. Har været i Syrien siden 2013 med bl.a. Musharaf Sahid (“Abu Khattab”), Bakary Jammeh (“Abu B Jamz”) og Shiraz Tariq (“Abu Musa”).

Gruppen blev kendte i 2013, da de i Syrien skød mod en række billeder af bl.a. Anders Fogh, Naser Khader og Kurt Westergaard i en video på YouTube, hvilket fik en del medieomtale.

Siden er gruppen blevet varetægtsfængslet in absentia i Danmark og efterlyst, men både Musharaf Sahid, Shiraz Tariq og Bakary Jammeh er meldt dræbt i Syrien. Ahmad Salem el-Haj måtte i 2017 flygte fra Syrien til Tyrkiet sammen med sin kone og deres barn, efter at han var blevet hårdt såret i kamp. Han blev fængslet i Tyrkiet i 2017, hvorefter anklagemyndigheden i Danmark begærede ham udleveret. Den 17. april 2019 optrådte han i et ynkeligt telefoninterview til Weekendavisen, der resulterede i den pinlige artikel “Et helt almindeligt menneske” om ISIS-morderen. Han blev udvist til Danmark den 11. november 2019 fra Tyrkiet og blev anholdt i Københavns Lufthavn.

Hans søster Samah El-Haj blev uddannet social- og sundhedshjælper på Hold 1501105 ved Århus Social- og Sundhedsskole i april 2016. I maj 2018 stod hun frem i Radio24Syv og advokerede for, at Danmark skal tage hendes terrorbror hjem. Når man er  blevet handikappet og endt i et tyrkisk fængsel, så er de vantro danskere pludselig gode nok igen.

Samah El-Haj
Abu
Fra venstre Musharaf Sahid (Abu Khattab), Ahmad Salem, Bakary Jammeh (Abu B Jamz) og en uidentificeret, da de skød mod billeder af en række kendte danskere i 2013.
Ahmad Salem El-Haj efter ankomsten til Tyrkiet i december 2017.