abu

DRÆBT 24. SEPTEMBER 2013 (LATAKIA-PROVINSEN, SYRIEN)

Shiraz Tariq / Tarik (“Abu Musa”), også kendt som “Abu Hafs Al-Pakistani“, oprindeligt fra Khokar i Pakistan. Opvokset i Avedøre. Var tilknyttet gruppen “Kaldet til Islam” i København, som han var leder for. Har flere gange hyldet Osama Bin Laden, lige som han har været involveret i radikaliseringen af en række terrordømte i Danmark.

Havde lillebrødrene Masna, Asim og Sadiq der er berygtet for omfattende kriminalitet i Avedøre-området. Faderen har en kiosk i København omkring Istedgade, hvorfra der sælges tobak, alkohol, porno og specielt sølvpapir til junkiers fix. Den 3. oktober 2010 blev broderen Sadiq skudt i maven i Avedøre af rivaliserende kriminelle fra Brøndby Strand.

Shiraz Tariq valgte i stedet at gå terrorismens vej, hvor han markerede sig som en stor tilhænger af Osama Bin Laden og al-Qaeda. PET har angiveligt mistænkt Shiraz Tariq for at have haft en aktiv rolle i radikaliseringen af flere dømte terrorister fra bl.a. Glostrup-sagen.

Politiken har tidligere lavet et portræt af Shiraz Tariq, hvor de beskriver ham som en “edderkop” inden for det salafistiske miljø i København.

Sammen med Musharaf Sahid (“Abu Khattab”), Ahmad Salem (“Abul Waliid Al Filistini”), Bakary Jammeh (“Abu B Jamz”) og sin fætter Ehsan Zarar, var Shiraz Tariq en ledende skikkelse for jihadister fra gruppen ‘Kaldet til Islam’ i Syrien. De blev særligt kendte, da gruppen under ledelse af Shiraz Tariq optog en video til YouTube, hvor de i Syrien skød mod billeder af en række kendte personer, bl.a. Naser Khader, Anders Fogh og Kurt Westergaard.

Shiraz Tariq blev dræbt i Syriens Latakia-provins den 24. september 2013. Siden er også Musharaf Sahid (“Abu Khattab”), Bakary Jammeh (“Abu B Jamz”) og fætteren Ehsan Zarar blevet dræbt i Syrien. Ahmad Salems status er ukendt, men han er varetægtsfængslet in absentia i Danmark.

Hej
Fra venstre: Musharaf Sahid (“Abu Khattab”), Ahmad Salem (“Abul Waliid Al Filistini”), Bakary Jammeh (“Abu B Jamz”) og længst til højre en endnu uidentificeret person.