Israel tør ikke overflyve Syrien

Februar 2018: Israelsk F-16 nedskudt af syrisk SAM.

 

Terrororganisationen Israel har angrebet patriotiske og sekulære syriske mål adskillige gange. I 70’erne, i 80’erne, i 90’erne, i 2005, 2010 og naturligvis noget intensiveret siden 2011. Intet nyt.

Nyheden er, at Israel ikke længere angriber fra syrisk territorium. I marts 2017 blev israelske angrebsfly overrasket over Syrien, hvor de blev mødt af massiv syrisk SAM. Den syriske reaktion kom efter en årrække siden 2011, hvor Israel med jævne mellemrum har krænket Syrien.

I februar blev en israelsk F-16 skudt ned, da den netop havde overfløjet syrisk luftrum for at kaste en bombelast over en almindelig syrisk stilling. Disse forsvarsforanstaltninger har selvfølgelig ikke afholdt det modbydelige, illegale terroristregime fra deres systematiske stereotypiterror og meget tilfældige klatbombeprovokationer, men der er alligevel sket en interessant udvikling.

Natten til mandag affyrede israelske F-15 fly i alt otte krydsermissiler, men det skete inde fra libanesisk territorium. På intet tidspunkt overfløj de syrisk luftrum, før de returnede til deres ulovlige terrorbaser i det besatte Palæstina. Det vidner om, at Israel har fået et nødvendigt øget fokus på syriske luftforsvarsstillinger, og at disse har en vis afskrækkende effekt.

Der skete et angreb alligevel, kan man så sige. Jo, men et langdistance krydsermissil er betydeligt dyrere, end at kaste en lokal klatbombe. Det betyder militært set, at det nu kræver langt større ressourcer for fjenden, at udføre disse vanvittige provokationer i Syrien.

En anden positiv effekt er, at angrebet angiveligt har gjort Moskva vrede. Israel og Rusland har ellers haft en nær koordination i Syrien. Alt der bringer Rusland og Israel fra hinanden er godt.

Der er ingen fred med Israel på verdenskortet.

Al-mawt li Israel