Er den kurdiske front ved at åbne sig?

Rusland-Iran-Tyrkiet; Sochi, onsdag den 22. november 2017.

Spørgsmålet er ikke om, men hvornår den kurdiske front i Syrien åbner sig. Og die endlösung der Kurdenfrage ser ud til, at være ved at falde på plads.

Som tidligere beskrevet, har det været et problem for Tyrkiet og Syrien, at amerikanske specialstyrker befinder sig i røven af kurdiske PKK-terrorister i Syrien. Et problem, der har fået NATO’s næststørste militære medlem til åbenlyst at betegne NATO og USA som utroværdige, og indkøbe non-NATO kompatible russiske missilsytemer i en ratificeret milliardkontrakt.

Helt som forventet i vores tidlige analyse af de vigtige begivenheder der udspiller sig i dette øjeblik, bliver USA presset til at trække sig ud, så det bliver muligt at “komme til” kurderne – uden verdenskrige, og NATO ild mod NATO ild.

Rygter forlyder, at Ruslands præsident Vladimir Putin på vegne af Bashar al-Assad havde indgået en aftale med Tyrkiets præsident Erdogan om, at en tyrkisk NATO-styrke i koordination med russisk militær skulle rykke ind i Syrien for at tage hul på bylden, hvis ikke USA’s NATO-styrker trak sig. Eller med andre ord: Tvinge USA på røv og ben.

Det lader til, at man har fundet en pænere løsning med USA. Rusland skal igen erklære, at de vil trække sig tilbage og begrænse deres repræsentation i Syrien efter den militære sejr over ISIL. Det gjorde de allerede første gang i 2016 under store overskrifter, hvor et enkelt træningsfly og en kantineopvasker vist nok endte med at blive returneret til en base i Rusland.

Til gengæld kan USA følge trop, og trække deres 400 marinesoldater hos kurderne tilbage fra Syrien på den samme bølge, hvilket de netop har erklæret, vil ske.

Så hvis man er en småborgerlig, helbleg, halvfed, kernefamilieopvokset parcelhuskrigsturist, så er det nu, man skal se at komme hjem igen fra sin lille idealistiske krig, der skulle redde hele verden fra al ondskab, fordi nu tyder meget på, at de voksne skal til at lege.

IS-krigere er meget nemme at slå ihjel, men Assads soldater er virkelig godt trænet, og de er specialist dræbermaskiner” – Joanna Palani til Vice.

Syriens holdning er, at hele landet er en arabisk republik, og at enhver der bestrider det med et våben, skal myrdes. Tyrkiet, Iran og Irak har erklæret, at de ikke vil acceptere nogen opdeling.

Hvis man forestiller sig et lyssignal i retningen mod Raqqah, al-Hasakah, Qamishli og Ayn al-Arab, så er lyset ved at være grønt. Til helvede med affald og ukrudt som kurdere. Syrien for syrere!