Skyderi ved Ahmed Samsams ISIS-bod

Skyderi ved ISIS-boden Fontænen på Frederiksberg, der er ejet af ISIL/BA-medlem Ahmed Samsam.

I 2012 var Ahmed Samsam aktiv i forbindelse med en rejse til Syrien, hvor han kæmpede med Islamisk Stat i Raqqah-provinsen.

Lillebroderen Hamza Samsam, der også har været i Syrien, og var tilknyttet Islamisk Stat, blev myrdet i København i maj 2015. Begge er opvokset i Vollsmose, og tilknyttet Black Army.

Søsteren Dowa Samsam har været aktiv i VIOMIS med bl.a. Kocher Dilsher Taher (beslægtet med ISIL-terrorist Rawand Dilsher Taher), og i forskellige anti-syriske initiativer i Danmark sammen med bl.a. Sherin Khankan og Haifaa Awad.

Faderen, tandlæge Jihad Samsam fra Hama, er tilknyttet Det Muslimske Broderskab, og eftersøgt i Syrien siden 80’erne for terrorisme. Han har boet i Danmark lige siden.

Rygter i miljøet siger, at Ahmed Samsam har talt med PET siden 2015. Rygtet skyldes bl.a. et meget usædvanligt tiltalefrafald, hvor det almindelige Politi tilsyneladende havde været lidt for hurtige.

Siden har han gennemført et uddannelsesforløb, og ernæret sig som selvstændig IS(IS)-mand på Frederiksberg indtil nu, hvor fortiden tilsyneladende har indhentet ham.

Ahmed Samsam (tv.) og lillebror Hamza Samsam.