‘Moderate oprørere’ solgte halshugget journalist til ‘Islamisk Stat’

Steven-Sotloff
Såkaldte “moderate oprørere”, som USA, EU og Danmark støtter, solgte den amerikanske journalist Steven Sotloff til terrorgruppen ‘Islamisk Stat’ for 50.000 dollars.

Det har familiens talsmand Barak Barfi udtalt til CNN i mandags.

Han udtalte, at den 31-årige amerikanske journalist Steven Sotloff blev solgt til terrorister fra ‘Islamisk Stat’ allerede da han var ved grænsen på vej ind til Syrien, som var kontrolleret af en militant gruppe, der af USA og EU betegnes som en legitim oprørsgruppe.

Familiens talsmand udtalte videre, at nogen ved grænsen har ringet til terrorister fra ‘Islamisk Stat’ og orienteret dem om hans ankomst, hvorefter at de har oprettet falske kontrolposter, hvor de ventede på amerikaneren Steve Sotloff.

“Vi mener, at disse såkaldte moderate oprørere, som vores regering støtter, solgte ham til ‘Islamisk Stat’ for mellem 25.000 – 50.000 dollars “

Barak Barfi, talsmand for Familien Sotloff.

USA regering har sendt over 500 millioner dollars til såkaldte ‘moderate oprørere’ i Syrien, som de betragter som den eneste legitime repræsentant for det syriske folk. Danmarks regering har indtil videre sendt mere end to millioner kroner.

Læs også:
Dobbeltspillet om ‘Islamisk Stat’