Berlingske om Syrienblog

Terroristen Özgür Deveci med sin lille søn.
Terroristen Özgür Deveci fra Hedehusene med sin lille søn. Han er medlem af Hizb ut-Tahrir i Danmark og kæmper nu i Syrien i en islamistisk milits, med tilknytning til al-Qaeda.
Berlingske har i dag offentliggjort en artikel, hvor de beskylder Syrienblog for at være en del af en “propagandakrig” mellem parterne i Syrien. Sandheden er, at det er Berlingske og Naser Khader, der er en del af denne propagandakrig. Her lader de sig forarge, over at stakkels islamistiske terrorister fra Danmark, der tager til Syrien for at udøve jihad, bliver bragt frem i lyset.

Syrienblog mener, at hensynet til offentlighedens interesse, vejer tungere end deres ret til privatliv i den sammenhæng. Desuden respekterer vi deres privatliv fuldt ud; Vi har kun samlet og offentliggjort materiale på vores sider, som de allerede selv har lagt offentligt ud på internettet.

Berlingske har forhørt en række “eksperter”, bl.a. Magnus Ranstorp fra den svenske forsvarshøjskole i Stockholm, samt Nico Prucha, der forsker på institut for sikkerhedspolitik ved Universitetet i Hamborg. Disse er forargede over, at vi viser billeder af terroristers børn.

Når vi laver et portræt af en person, så mener vi at det er meget relevant, at han har nyfødte spædbørn i Danmark, imens han selv drager til “hellig krig” i Syrien, hvor han risikerer livet. Det er ikke noget vi mener, kan være en statshemmelighed. Desuden har de pågældende personer i ethvert tilfælde, selv lagt billederne offentligt ud på internettet.

Vi har valgt at udtale os til Berlingske, da de ville lave artiklen uanset hvad. Således var det vores eneste chance, for at få bare en smule fornuft med i artiklen.

Facts:

  • Syrienblog er en privat blog og ikke underlagt Medieansvarsloven.
  • Intet materiale på Syrienblog er på noget tidspunkt dømt ulovligt af nogen domstol eller af anden myndighed, herunder Datatilsynet.
  • Syrienblog er aldrig blevet tiltalt af hverken Politiet, Stats- eller Rigsadvokaten eller civilt.
  • Syrienblog har aldrig modtaget en klage over indhold.
  • PET kender fuldt ud til vores eksistens og har gjort det i månedsvis. Vi har adskillige gange forsøgt at få kommentarer fra dem, bl.a. om danskere i Syrien. Det er åbenbart kun Berlingske, de vil udtale sig til.

En gratis jura-lektion til Oluf Jørgensen:
Juridisk set, befinder indholdet på en hjemmeside sig, det sted hvor serveren er placeret, og hvor domænet er registreret. Hvis vi flytter indholdet til et udenlandsk domæne, på en server i fx. Rusland, kan det ikke længere være undergivet dansk ret. Sproget er underordnet i den sammenhæng. Hvis du som dansker, truer en mand på dansk i Ukraine, er det stadig ikke strafbart i Danmark. Heller ikke, selv om truslen er henvendt til en dansker. Oluf Jørgensen fra Journalisthøjskolen, har desuden ingen juridisk embedseksamen, og bør stoppe med at udtale sig som advokat, på et sprog han tydeligvis ikke har forstand. Dette er blevet bekræftet af vores advokat, der i øvrigt har en juridisk embedseksamen – dog ikke fra journalisthøjskolen.

Vi gør opmærksom på, at Naser Khader er palæstinenser, og ikke syrer, som Berlingske påstår. Desuden er han på lønningslisten hos amerikanerne, og har om nogen deltaget i propagandakrigen om Syrien. Med forargelse for “stakkels” terrorister, fremstår han kun mere ynkelig.

Ahmed Samsam fra Vollsmose og Ozgur Deveci fra Hedehusene i Syrien, 2013.
Den stakkels forurettede terrorist Özgür Deveci (th.) sammen med Vollsmose-bandemedlemmet Ahmed Samsam (tv.) i Syrien, 2013. Bevæbnet og med al-Qaedas fane solidt plantet i baggrunden.