Lukas Dam

DRÆBT 25. DECEMBER 2014 (AYN AL-ARAB, SYRIEN)

Navngivet Lukas Dam (født 1996), men påtog sig det islamistiske navn ‘Abu Ismail’ i forbindelse med, at han konverterede til islam. Opvokset i København. Dræbt den 25. december 2014 i Ayn al-Arab (Syrien) af et amerikansk luftangreb som jihadist for terrorgruppen ‘Islamisk Stat’ (ISIL).

Moderen Karolina Dam, oprindeligt fra New Zealand, men bosat i Danmark, fandt selv et opslag på en islamistisk Facebook-side om sønnens død. “Det er MIN SØN. Er han død?“, lød hendes desperate kommentar til opslaget, hvor Lukas offentligt blev hyldet som martyr af islamister.

Svarene fra islamisterne i Facebook-gruppen til den desperate mor var, at hun burde være glad og feste, og desuden at gå i sønnens fodspor og overveje islam.

Den første melding lød på, at Lukas angiveligt skulle være dræbt i Aleppo. Siden hen er rygtet dog, at han blev dræbt af et amerikansk luftangreb i byen Ayn al-Arab i det nordvestlige Syrien.

Lukas Dam Dead

Moderens reaktion (Karolina Dam).
Moderen Karolina Dam orienteres af københavnske Facebookjihadister: Kommentator Abu Abdul Malik dækker lige som navnene Abu Malik og Deniz Yildirim, set i lignende opslag på Facebook med jihadister fra Danmark, over en islamistgruppe bestående af kurder Jibril Soner Koc, hvis kone tuneser Sana Daadouche har en radikaliseret kønsopdelt køreskole i Valby kun for kvinder (og en feminist søster; Mouna Daadouche) samt Jibrils bror, Selman Koc, der også har gjort sig bemærket, specielt deres nære tilknytning til den dybt kriminelle pakistanske terroristfamilie Sakandar Malik, der tæller flere bande- og ISIL-medlemmer, flere med tilknytning til terrorgruppen Kaldet til Islam.