Ali Sakandar Malik

Ali Sakandar Malik (“Abu Dhar al-Danimarki”), født 1988 i Danmark.  Gift med en dansk konvertit, med hvem han har en datter.  Familien stammer oprindeligt fra Khokar, Pakistan. Ali Malik er opvokset i Tingbjerg, har gået på Tingbjerg Skole, og har angiveligt adresse på Bygårdsstræde 15 i Brønshøj. Arbejdede hos FlexTrafik indtil den 7. april 2016, hvor han blev anholdt med en pistol og sigtet for, at have tilsluttet sig ISIL i 2013.

Bandekriminel, klubmedarbejder og drabsdømt lillebror

Ali Malik var i mange år aktiv i bandemiljøet omkring LTF i Tingbjerg. Han fik bl.a. seks års fængsel for de såkaldte Fakta-røverier i 2005. Indtil 2012 arbejdede Ali Malik i ungdomsklubben Crossroad +18 i Tingbjerg. Ansættelsen endte brat i 2012, da samtlige fem medarbejdere, herunder Ali Malik, blev fyret, efter at der blev fundet våben og håndgranater gemt i ungdomsklubben.

Hans ældste lillebror, Khazar Sakandar Malik, er aktiv i den islamistiske gruppe Care For Others, der går i forklædning som en velgørenhedsorganisation.

Hans næsteyngste lillebror Sharaz Sakandar Malik har været aktiv i Kaldet til Islam.

Hans yngste lillebror Sharoz Sakandar Malik sidder fængslet for mord, og blev i 2013 idømt sølle syv års fængsel for et brutalt manddrab på shia-muslimen Ali Agha i Brønshøj. Ifølge kilder i miljøet, er den islamistiske omgangskreds meget stolte af, at offeret var shia-muslim.

Udstødt af LTF

Berlingske har i en artikel antydet, at Ali Malik skulle have forladt bandemiljøet. Det er da også korrekt, men ifølge vores kilder i LTF, er “forladt” et meget pænt ord at bruge. Han fik en pistol i munden efter at have forrådt klubben, og en klar besked om, aldrig at vise sig igen.

Fremstår på lækket liste over ISIL-krigere

Ali Malik optræder på en lækket liste over udenlandske ISIL-krigere, der blev lækket i marts 2016.
På hans side fremgår det, at han tilsluttede sig ISIL i 2013.

Varetægtsfængslet

Den 7. april 2016 blev Ali Malik anholdt af Københavns Politi for, at have tilsluttet sig Islamisk Stat i 2013. I forbindelse med en ransagning af hans og konens hjem, blev der fundet en pistol. I grundlovsforhør den 8. april 2016 havde Ali travlt med at erkende, at pistolen er hans for at undgå, at hans kone bliver varetægtsfængslet for, i forening med ham at have været i besiddelse af pistolen.

Ali Sakandar Malik i skolefodbold, Tingbjerg Skole (2003).
Ali Sakandar Malik i skolefodbold, Tingbjerg Skole (2003).

 

Lillebroderen Sharaz Malik i en video fra Kaldet til Islam.
Alis næstyngste lillebror Sharaz Sakandar Malik i en video fra Kaldet til Islam.