Hamza Nasser Hallak, bror til dræbte Ahmad Hallak. Familien stammer prindeligt fra Tripoli i Libanon, men børnene er født og opvokset i Viby J. De har også brødrene Zakarias Hallak, Omar Hallak samt en lillesøster af samme hjem, der dog ikke er radikale på nogen måde. Faderen Nasser Hallak og moderen Iktimal Nasser El-Hallak (“Iktimal Kabbara Hallak” på Facebook) fremstår heller ikke radikale.

Adresse for Hamza Nasser Hallak var hos familien:
Kaj Munks Vej 18, 1. th, 8260 Viby J.
Udrejst til Syrien siden juli 2013.

Hamza og Ahmad Hallak kom i Sultan Ayyub Moskeen på Nørre Allé i Aarhus C. De havde en del fravær i skolen, som de tilbragte der i stedet.

Hamza og Ahmad gik sammen i HTX på Teknisk Gymnasium Århus Midtby, klassen 11XMN (2011-2013). Efter 2.G forsvandt de i sommeren, juni 2013, hvor de tog til det nordlige Syrien for at kæmpe for terrorgruppen Islamisk Stat (ISIL).

Broren Ahmad Hallak døde den 28. juni 2014 pga. kvæstelser fra en IED en uge tidligere.

Begge har brændt deres danske pas i Syrien, som et symbol på, at de vil kæmpe til døden. Det forventes ikke, at Hamza vender tilbage til Danmark, men at han kæmper videre til han bliver dræbt. Selv efter broderens død, har han hyldet Islamisk Stat på Facebook.

Det er nu i 2020 meget sandsynligt, at også Hamza Nasser Hallak er dræbt i Syrien. Han er ikke set i Danmark siden sin afrejse til Syrien i sommeren 2013, hvor han brændte sit danske pas.

Ahmad Hallak (2. række, nr. 4 fra venstre) og Hamza Nasser Hallak (2. række, nr. 3 fra højre) med HTX-klassen 11XMN2, Teknisk Gymnasium Århus Midtby.
Ahmad Hallak (2. række, nr. 4 fra venstre) og Hamza Nasser Hallak (2. række, nr. 3 fra højre) med HTX-klassen 11XMN2, Teknisk Gymnasium Århus Midtby.


Relaterede artikler:

ISIS-brødre forsøgte at hverve klassekammerater til Syrien
ISIS-kriger fra Viby J meldt dræbt i Syrien