ISIS-brødre forsøgte at hverve klassekammerater til Syrien

Lige efter at have afsluttet 2.G på HTX  i juni 2013, forsvandt brødrene Hamza Hallak og Ahmad Hallak. Det var sidste gange klassekammeraterne i 11XMN på Teknisk Gymnasium Aarhus Midtby så de to brødre, der ellers flittigt havde fulgt undervisningen.

Da 3.G startede efter sommerferien 2013, blev det klart for klassekammeraterne, at de to ellers så høflige, men indelukkede brødre, var taget til Syrien for at deltage i terrorhandlinger.
Hele klassen havde modtaget et link til Koranen fra Hamza i forbindelse med rejsen.

I sidste del af 2.G blev det også bemærket, at de havde en del fravær, som de angiveligt tilbragte i Sultan Ayyub Moskeen på Nørre Allé i Aarhus C. De forsøgte tilmeld aktivt at hverve andre personer i klassen, ved at opfordre dem til at konvertere til islam og tage til Syrien og kæmpe.

Ingen på Teknisk Gymnasium lod sig påvirke af deres forsøg.

Brændte deres pas for at dø
Det skulle vise sig at være heldigt. Den 5. maj 2014 brændte de deres danske pas i Syrien som et symbol på, at de ville kæmpe til døden. Allerede den 31. juli 2014 meddelte TV2 Østjylland, at Ahmad Hallak ifølge familien blev dræbt af en vejsidebombe i Syrien den 21. juni 2014. Han døde en uge senere, den 28. juni 2014 af sine kvæstelser.

Terroristen Ahmad Hallak blev 19 år gammel.
Terrorist Ahmad Hallak blev heldigvis ikke mere end 19 år gammel.

Hamza Nasser Hallak fortsætter terroren
Hamza Nasser Hallak har bestemt ikke opgivet efter tabet af hans bror. Han er fortsat i Syrien, har brændt sit pas, og kæmper til døden. Den 7. juli 2014 opfordrede han igen sine venner på Facebook til at tilslutte sig den “islamiske stat”, som terrorgruppen ISIS har udråbt.

Hamza skulle angiveligt have været den ledende af de to brødre, og det skulle efter sigende have været ham, der radikaliserede Ahmad. Der er også en tredje bror, Zakarias Hallak, der ikke har været i Syrien. Troværdige kilder fortæller, at han slet ikke er så radikal som hans brødre, men at han har et meget naivt syn på deres terrorforbrydelser. Vi har talt med ham, og han benægtede helt, at hans to brødre skulle have kæmpet for ISIS. Han fastholder, at de bare var i Syrien for at “hjælpe”, selvom hans egen bror helt åbenlyst skriver noget andet på Facebook.

Hamza Nasser Hallak har angiveligt adresse på Kaj Munks Vej 18, 1. th, 8260 Viby J.
Familien Hallak fra Viby J. stammer oprindeligt fra Libanon.

Hamza Nasser Hallak. Barberet overskæg er typisk for radikale salafister.
Hamza Nasser Hallak. Barberet overskæg er et typisk kendetegn for radikale salafister.
Ahmad Hallak (2. række, nr. 4 fra venstre) og Hamza Nasser Hallak (2. række, nr. 3 fra højre) med HTX-klassen 11XMN2, Teknisk Gymnasium Århus Midtby.
Ahmad Hallak (2. række, nr. 4 fra venstre) og Hamza Nasser Hallak (2. række, nr. 3 fra højre) med HTX-klassen 11XMN2, Teknisk Gymnasium Århus Midtby, 2012-2013.
One Comment