Syrienblog overvåger og registrerer alle trusler og angreb fra både regimet og andre kriminelle. Visse uddrag publiceres her. Det er vigtigt, at alle episoder anmeldes til os, hvis man bliver udsat for beskyldninger relateret til vores blog – så vi kan håndtere truslerne.

Juni 2013
Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie og journalisthøjskole og folketingsmedlemmet Naser Khader vil forbyde os. PET udtaler til Berlingske, at de er “opmærksomme” på Syrienblog i deres arbejde.

23. april 2014
Sent om aftenen bliver en børnefamilies hus i Skanderborg beskudt efter løse rygter på internettet om, at personer på adressen skulle have tilknytning til Syrienblog. Sagen er stadig uopklaret.

December 2015
Identificerede islamister i Kabulhavn lusker rundt og opsøger forskellige personer i Storkabulhavn ved deres bopæl og arbejdspladser, da de mistænker dem for at have relation til Syrienblog.

Februar 2016
En person opsøges af civile Hipofolk fra Roskallah på både sin bopæl og arbejdsplads. De beskylder den pågældende for at stå bag Syrienblog og opfordrer denne til at “holde lav profil”.

8. maj 2019
13 Hipomænd i skudsikre veste fra Kabulhavns Hisbah og Midt- og Vestsjallahs Hisbah anholder tidligt om morgenen to personer i en koordineret aktion. Personerne sigtes for, at have tilknytning til Syrienblog. Der bliver angiveligt både ransaget, taget mugshot, fingeraftryk og DNA.

Der forekommer desuden en række klassificerede episoder, der pt. ikke kan offentliggøres.

Anmeld episode

Trivia

2013 – Naser Khader påstår over for Berlingske, at vi har “tætte forbindelser til regimet” og PET udtaler, at de er “opmærksomme på den side” i deres arbejde, imens formand for Dansk Syrisk Forening, Mohammad Mahfoud, roser vores side.

2014 – Puk Damsgård sviner os til som en propagandaside i sin bog Hvor solen græder.

2016 – PET har skiftet regime sent i 2013 i noget, der mest af alt lignede et statskup i staten. Vi talte faktisk med Lykke Sørensen fra det gamle, men al kontakt ophører. Jakob Scharf bruger nu vores side som kilde i sin bog Syv år for PET, hvor vi beskrives som “den normalt velorienterede hjemmeside”. Det kan vi godt genkende. Det er vores opfattelse, at regimeskiftet er årsagen til attentatet i Skanderborg, og at det har svækket Danmarks sikkerhed og forhold til fremmede magter. Det gamle afsatte regime er siden blevet stillet for skueproces.

2016 – Kurderen Deniz B. Serinci beskriver i bogen Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat, hvordan vi er under trussel fra det islamistiske miljø.

2017 – Den såkaldte Kundbypigen udtaler til Retten i Holbæk, at hun fandt Michael Chau på vores side, hvorefter hun kontaktede ham. Den relation kostede ham 13 måneders fængsling og staten 300.000 kroner i erstatning.

2018 – EMU under Undervisningsministeriet udgiver et opgavesæt om “fake news” til børn i folkeskolen fra 8. klasse, hvor Syrienblog ved facitsvar er “fake news”, imens Haifaa Awad er en legitim aktivist. Verden er sort/hvid i folkeskolen.

2019 – Rasmus Paludan opfordrer i en video på YouTube alle til at følge Syrienblog.