Syrienblog overvåger og registrerer alle trusler og angreb fra både regimet og andre kriminelle. Visse uddrag publiceres her. Det er vigtigt, at alle episoder anmeldes til os, hvis man bliver udsat for beskyldninger relateret til vores blog – så vi kan håndtere truslerne.

Alvorlige konkrete livstrusler kan besvares med dødelig nødværge.

Juni 2013
Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie og journalisthøjskole og folketingsmedlemmet Naser Khader vil forbyde Syrienblog. PET udtaler til Berlingske, at de er “opmærksomme” på Syrienblog i deres arbejde. På det tidspunkt havde vi bare skrevet en artikel om IS-terroristen Ahmed Samsam.

23. april 2014
Sent om aftenen bliver en børnefamilies hus i Skanderborg beskudt efter løse rygter på internettet om, at personer på adressen skulle have tilknytning til Syrienblog. Vi advarede PET tre måneder inden – de gjorde intet. Sagen er stadig uopklaret.

December 2015
To identificerede islamister i København lusker rundt og opsøger forskellige personer i Storkøbenhavn ved deres bopæl og arbejdspladser, da de mistænker dem for at have relation til Syrienblog. Syrienblog bevæbnede to personer i henholdsvis Roskilde og København med pistol i en kort periode, hvor vi holdt en reaktionscelle klar til nødværge mod to navngivne kurdiske brødre i København. Heldigvis eskalerede det aldrig.

Februar 2016
En person opsøges af civile politifolk fra Roskilde på både sin bopæl og arbejdsplads. De beskylder den pågældende for at stå bag Syrienblog og opfordrer denne til at “holde lav profil”.

8. maj 2019
13 politifolk i skudsikre veste fra Københavns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi anholder tidligt om morgenen to personer i en koordineret aktion på mindst tre adresser i København og vestsjælland. Personerne sigtes for at have tilknytning til Syrienblog. Der bliver angiveligt både ransaget, taget mugshot, fingeraftryk, DNA og beslaglagt elektronik. Et år senere er der stadig ikke rejst tiltale mod nogen.

Der forekommer desuden en række klassificerede episoder, der pt. ikke kan offentliggøres.

Anmeld episode

Trivia

2013 – Naser Khader påstår over for Berlingske, at vi har “tætte forbindelser til regimet” og PET udtaler, at de er “opmærksomme på den side” i deres arbejde, imens formand for Dansk Syrisk Forening, Mohammad Mahfoud, roser vores side.

2014 – Puk Damsgård sviner os til som en “propagandaside” i sin bog Hvor solen græder.

2016 – PET har skiftet regime sent i 2013 i noget, der mest af alt lignede et statskup i staten. Vi talte faktisk med Lykke Sørensen fra det gamle, men al kontakt ophører. Jakob Scharf bruger nu vores side som kilde i sin bog Syv år for PET, hvor vi beskrives som “den normalt velorienterede hjemmeside”.

2016 – Kurderen Deniz B. Serinci beskriver i bogen Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat, hvordan vi er under trussel fra det islamistiske miljø.

2017 – Den såkaldte Kundbypigen udtaler til Retten i Holbæk, at hun fandt Michael Chau på Syrienblog, hvorefter hun kontaktede ham. Den relation kostede ham 13 måneders fængsling og staten 300.000 kroner i erstatning.

2018 – EMU under Undervisningsministeriet udgiver et opgavesæt om “fake news” til børn i folkeskolen fra 8. klasse, hvor Syrienblog ved facitsvar er “fake news”, imens Haifaa Awad er en legitim “aktivist”. Verden er sort/hvid i folkeskolen.