Syriske flygtninge får advarsel for knivoverfald på pizzeria i Ringsted

De kurdiske brødre Delyar Aldali (050705) og Joan Aldali (fr. 010104) fra Syrien blev den 19. januar 2024 ved Retten i Roskilde (SS 9-6596/2023) idømt fængsel i 1 år og 3 måneder og en advarsel om udvisning for et knivangreb mod Papsi Pizzeria på Sct. Hansgade 20 i Ringsted den 28. juli 2023.

I praksis afsones kun 2/3, hvad svarer til 10 måneder, og da straffen er under 5 års fængsel, skal afsoningen foregå i en åben institution. De slap med en advarsel om udvisning.

Knivangrebet fandt sted kl. 15.45, hvor de to brødre, der tidligere var ansat på stedet, gik til angreb på to medarbejdere på pizzeriaet med adskillige stik i hovedet og på kroppen med en soter kniv med 25 cm. luftskær og en isoleringskniv med 32 cm. skær.

Et øjenvidne har sammen med pizzeriaets indehaver, kurderen Nawzad Jamil Hussein, forklaret til sn.dk, at en pizzabager blev overfaldet og stukket 12 gange med kniv. Overfaldet var så alvorligt, at han blev hentet med lægehelikopter og fløjet til hospitalet i “kritisk tilstand”.

Alligevel blev gerningsbrødrene hverken tiltalt eller dømt for drabsforsøg, men alene for såkaldt “grov vold”, jf. straffelovens § 245, stk. 1, hvilket væsentligt begrænser straffen.

Anklagerfuldmægtig Marina Brandstrup fra Midt- og Vestsjællands Politi har udtalt til sn.dk, at hun er tilfreds med dommen for “vold”, herunder advarslen om udvisning, fordi retten lagde vægt på, at man ikke fandt risiko for gentagelse, og fordi at de kurdiske brødre ikke tidligere er straffet.

Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister er pizzeriaet stiftet af Nawzad Jamil Hussein og Mannan Rashid Omar under selskabet Papsi Pizzaria af 2021 ApS (CVR: 42443506). Sidstnævnte er imidlertid udtrådt af selskabet til fordel for Miqdad Mohammed Adheem Abbasi.

Delyar Aldali er registreret med bopæl på Fynsgade 8, 2. tv. i 4100 Ringsted, imens Joan Aldali har c/o adresse hos Arin Shawqi Bilal på Bredahlsgade 14A, 2. th. i 4200 Slagelse.

Midt- og Vestsjællands Politi praler med dommen på sociale medier.
Knivstikkeren Joan Aldali er bl.a. venner med Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten.
One Comment

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *