Syrisk flygtning dømt for nytårsvoldtægt i Slangerup

Den syriske sexforbryder Khaled Dabbo (100192) blev den 7. juli 2023 idømt 3 års fængsel ved Retten i Hillerød (SS 9-1973/2023) for voldtægtforsøg og grov vold begået i Slangerup den 1. januar 2023. Østre Landsrets 4. afdeling stadfæstede dommen den 21. december 2023 (S-2049-23).

Voldtægten fandt sted nytårsaften den 1. januar 2023 i tidsrummet fra kl. 2.20 til kl. 7.00 på en adresse i Slangerup, hvor den forurettede kvinde blev overfaldet, kastet ned på gulvet, trukket bukser og trusser ned, slået i ansigtet, truet med at blive slået ihjel, fastholdt, holdt for munden og klemt på halsen, imens Khaled Dabbo forsøgte at voldtage hende, stak flere fingre op i hendes skede samt tvang hende til blowjob og handjob.

Khaled Dabbo, der er kommet til Danmark fra Daraa i det sydvestlige Syrien, blev dømt for forsøg på voldtægt, voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og legemsangreb af særlig farlig karakter. Da dommen lød på under 5 års fængsel, skal 2/3 af de 3 års fængsel, dvs. 24 mdr., ikke afsones i et lukket fængsel, men der imod i en åben institution under Kriminalforsorgen, jf. straffelovens § 38, stk. 2 samt straffuldbyrdelseslovens § 14, stk. 1, nr. 2 og § 22, stk. 1.

Under hele det åbne ophold, hvor man får egen lejlighed med privat badeværelse og egen nøgle, kan man hver dag frit tage på uledsaget udgang. På institutionen tilbydes arabisk tolkning, arabiske tv-kanaler, kost, slik, sodavand, tobak, halalslagtet kød, moskebesøg, besøg af en imam, sport, fitness, massør, kiropraktor, fysioterapi samt gratis sundheds- og tandlægebehandling.

One Comment

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *