Imperialistisk F-15 kampfly generede civilt passagerfly over Syrien

Et lovligt civilt passagerfly med transponder fra Mahan Air blev torsdag chikaneret af en illegal amerikansk F-15 pirat i luften over Syrien på en civil rute fra Teheran i Iran til Beirut i Libanon.

Da den bevæbnede F-15 pirat havde slukket transpondor, ikke kommunikerede med passagerflyet og slet ikke havde tilladelse til at flyve i området, valgte kaptajnen fra Mahan Air i samarbejde med de syriske luftfartsmyndigheder, at foretage en sikkerhedsforanstaltning med en hurtig kontrolleret neddykning, der skulle skabe afstand til kampflyet med de ukendte hensigter.

Det bevirkede imidlertid, at en del passagerer kom til skade i kabinen.

En transponder er en offentlig signatur, der konstant udsender oplysninger om et civilt flys destination, rute, formål med flyvning, antal passagerer, højde, position og hastighed. Netop for at undgå misforståelser og for at signalere over for militære aktører, at man har civile hensigter.

Desværre er det ikke altid noget piraterne fra USAs militær respekterer.

USA påstår, at de blot “beskyttede amerikanske liv på jorden i området”, imod det ubevæbnede civile rutepassagerfly i 11 kilometers højde med tændt transponder og en destination i Beirut.

Flyet landede i øvrigt planmæssigt i Beirut.