34-årige Khawla Alkathawi kæmper for at gennemføre 9. klasse

I 2015 forsøgte regeringen at bilde danskerne ind, at migranter fra Syrien ikke var som de andre. Det var den gode stærke syriske middelklasse, der vandrede på motorvejene. I blandt dem var læger, forskere og dygtige forretningsfolk. En iværksætterhorde af gulvkalve var på vej.

Lad os spole tiden 5 år frem til i dag.

På AVU i Skanderborg kæmper 34-årige Khawla Alkathawi fra Syrien nu for at gennemføre, hvad der svarer til folkeskolens 9. klasses afgangseksamen. Fremtidsmålet er at blive SOSU-hjælper.

Det skriver Ugebladet Skanderborg (Uge 25, 2020) og fremhæver det som en stor succes.

Først flyttede familien fra Syrien til Libanon, derefter til Spies-charterferiedestinationen Egypten, for til sidst at ende i Danmark i 2015. Her skulle de ende med at blive og familien er nu bosat i Hammel med alt betalt. De har allerede fået tre børn – fremtidens “danskere”.

Hvis det virkelig er en successyrer i Danmark, så tænk på fiaskoerne.

Den 1. oktober 2010 var der 4069 syrere i Danmark. I første kvartal af 2020 er antallet 42.968.