Syriske Mohamad Staif Alyousif halshuggede kurder i Randers

Mohamad Staif Alyousif (født 1973 i Syrien) kom til Danmark i februar 1998, hvor han søgte om asyl. I Syrien var han medlem af Det Muslimske Broderskab og derfor eftersøgt af de syriske myndigheder. Han var gift med to dengang mindreårige børn. Han bosatte sig i Assentoft ved Randers, men kom i Grimhøjmoskeen i Aarhus, da moskeen i Randers var drevet af tyrkere.

I Danmark var Mohamads venner bl.a. den røveridømte Athmane Mehiri (født 9. september 1957 i Algeriet, kom til Danmark i 1995, blev udvist i 2004 og udrejste i 2006), samt al-Qaeda terroristen Ahmed Mohammed Abdel-Ghani Naasani, også kendt som “Abu Rached” (født 1961/62 i Syrien, kom til Danmark i 1991 og fik dansk indfødsret ved lov i 2000). Alle kom de sammen i Grimhøjsmoskeen. Ahmed Mohammed Abdel-Ghani Naasani er eftersøgt i Syrien, men de danske myndigheder har holdt hånden over ham siden han kom i 1991.

Den 8. december 2002 mellem kl. 17-19, halshuggede Mohamad Staif Alyousif den irakiske kurder Hussein Jabar Khalil Al-Hamdani (født 1964) i en lejlighed på Centervej 33 i 8061 Auning. Mohamad var kørt hen i nærheden af adressen i sin røde Ford Escort og parkerede ved Alta. Imens en af hans koner med deres to små fælles børn ventede i bilen, gik Mohamad hen og myrdede Hussein i køkkenet. Han blev stukket mindst 15 gange med kniv, inden han fik skåret halsen over. De to kendte hinanden fra en sprogskole i Randers og motivet var angiveligt islamistisk ekstremisme.

Hussein Jabar Khalil Al-Hamdani var tilmeldt folkeregistret på adressen Egevej 29 i 8960 Assentoft ved Randers siden 16.10.2001, men da lejligheden var under renovering, befandt han sig i lejligheden på Centervej 33 i 8061 Auning. Han kom til Danmark i 1999 som flygtning.

Ifølge vidner, havde Mohamad i perioden op til drabet udtrykt sympati for Osama Bin Laden. Rygter siger, at offeret Hussein havde raget sig uklar med terrorgruppen Ansar Al-Islam i Irak.

Hussein Jabar Khalil Al-Hamdani var medlem af det kurdiske parti Patriotic Union of Kurdistan (PUK), der var i kamp mod al-Qaeda gruppen Ansar Al-Islam i Irak.

Mohamad Staif Alyousif dukkede også op til begravelsen, hvor han efter ceremonien på arabisk skrev på graven: “Jeg sagde, at du ikke skulle provokere islam – dette er din skæbne“.

Mohamad Staif Alyousif blev anholdt den 21. januar 2003, og den 27. januar 2004 dømt ved Vestre Landsret i Viborg. Han fik 12 års fængsel samt udvisning med indrejseforbud for bestandigt. Under domsafsigelsen råbte Mohamad Staif Alyousif “Allahu akbar” tre gange foran dommerne. En mentalerklæring afslørede, at han var både umoden og svagt begavet, og at han blev tvangsmedicineret under fængslingen.

Den 14. februar 2005 stak Mohamad Staif Alyousif af fra en retspsykiatrisk afdeling i Risskov i Aarhus. Den 16. februar 2005 kl. 12.15, blev han anholdt på Horsens Banegaard.

Den 18. februar 2005 ændrede Højesteret straffen til, at Mohamad Staif Alyousif skulle anbringes på psykiatrisk afdeling, indtil fængselsstraffen kunne fuldbyrdes. Udvisningen blev stadfæstet.

Ifølge Syrienblogs kilder i politiet er Mohamad Staif Alyousif angiveligt død under afsoningen.

Offeret Hussein Jabar Khalil Al-Hamdani.

 

2 Comments