Regeringen vil ikke udvise syrere: Nægter at samarbejde med Assad

Uanset hvor mange gange du læser at en syrer har fået afslag på asyl eller er blevet udvist af Danmark ved dom, så er det løgn. De bliver ikke udvist, hvis de ikke frivilligt rejser.

Heller ikke selvom sikkerhedssituationen i Syrien er blevet vurderet til at være sikker nok. Det skyldes udelukkende stædighed i forhold til Syriens præsident Bashar al-Assad, skriver TV2.

Danmarks regering vil ganske enkelt ikke politisk og diplomatisk “nedværdige” sig til at samarbejde med Syriens regering om udvisningen. Når man læser om hvilke slags syrere der er kommet til Danmark, er det vist tørre tårer der bliver grædt i Damaskus. Assad er nok meget ked af det.

Flygtningenævnet har ellers godkendt sikkerhedssituationen i Syrien, så beslutningen er ren politisk. Man vælger at lade dem blive, selvom man ikke skal og ikke er forpligtiget på nogen måde.

58 procent er på fuld offentlig forsørgelse
Der var officielt 42.818 syrere i Danmark den 1. oktober 2019. 60% har fået eller søgt asyl. 37% er familiesammenført. 58% er på offentlig forsørgelse, heraf hele 80% af kvinderne. Under 25% er i beskæftigelse og her tæller selv et sprogkursus ellers med. 75% har ikke en kompetencegivende uddannelse. Kun sølle 6% har en erhvervsfaglig uddannelse. En syrisk mand i Danmark er i gennemsnit tre gange så kriminel som en dansk mand. I 2010 var der bare 4069.

Man kan sammenligne det med, hvis Lollands eller Randers indbyggere valgte at skride til Syrien, og Assad mod forventning skulle blive så glade for dem, at han nægtede at udvise dem, men i stedet betalte integrationsydelser, børnepenge og boligsikring til dem. Også efter dom.

Så dum er Assad selvfølgelig ikke, men det er Mette Frederiksen og Folketinget. Du betaler.

Assad har god grund til at grine: Kun 6 procent af syrerne i skraldespanden Danmark har erhvervskompetencer. Til gengæld er de tre gange så kriminelle som danskere.