Jul i Damaskus 2019

Imens syriske statsborgere der har været i Danmark i meget få år ikke bliver udvist af Danmarks Domstole efter dom, fordi det vil krænke deres privatliv,  og imens Flygtningenævnet ikke kan finde ud af, om Syrien er godt nok til syrere og om Danmark skal hoste Syriens befolkning, har SANA udgivet billeder fra julen i Damaskus i år. Omkring 12% af Syriens befolkning er kristne.

Der har ikke været nogen meldinger om lastbilsangreb i hovedstaden og der er umiddelbart ingen Koran-klodser. Det lader til, at de kriminelle terrorister efterhånden er flygtet fra landet.

Well done, Assad. Good luck, Denmark.

Nedenstående citat fra Kristeligt Dagblad er nok det tætteste vi kommer i dansk MSM på lovprisning af Assad og kritik af USA og EUs omfattende sanktionsregimer mod Syrien.

I den syriske hovedstad Damaskus er der stadig rundkindede julemænd i butikkernes vinduer, og i mange syriske byer er der de seneste uger tændt juletræer foran kirker og på pladser for at markere den kommende højtid. Men julestemningen udebliver, fortæller Izar, en lokal kristen, over telefonen.

”Folk er mere deprimerede end nogensinde. Økonomien er fuldstændig smadret, den syriske lira er intet værd, og der er ingen jobs. Hvis man endelig kan få et arbejde, kan man ikke leve af det. Dertil kommer, at mange mænd er væk. De er slået ihjel, er flygtet, har tilsluttet sig Islamisk Stat. Væk. Der er store grupper af kvinder, som ikke har nogen mandlige forsørgere tilbage, og kulturelt er det ikke let for dem at arbejde,” siger Izar, hvis navn er ændret af hensyn til hans sikkerhed, men som er kendt af Kristeligt Dagblad.

Midt i den omfattende humanitære krise er det dog et stort lyspunkt, at kristendommen trives bedre end længe. Mange muslimer konverterer til den kristne tro, ”syge og trætte” af islam, som Izar formulerer det:

”Det er meget opløftende set fra et åndeligt synspunkt. Flere mennesker er blevet troende under krigen end i de seneste 15-20 år.””

Kristeligt Dagblad, 20. december 2019

Fint og elegant beskriver man problemerne, helt uden at analysere og finde årsager. Vestlige, europæiske og danske årsager, som Kristelig Dagblad selvfølgelig ikke kan nævne.

Selvom Danmarks landegrænse bare er 60 kilometer kort, fik Forrædertinget i 2001 den vanvittige ide, at flytte hele rigsgrænsen fra Sønderjylland til i 2019 at være rundt om henholdsvis Christiansborg, Amalienborg samt diverse julemarkeder. Build that wall!