Tyrkiet har deporteret 6000 syrere fra Istanbul

Tyrkere i Danmark plejer ikke at holde klagerne tilbage over for de “racistiske danskere”, men når det gælder hjemlandet, er moralen selvfølgelig omvendt.

Tyrkiets regering er efter massivt pres fra befolkningen de seneste år, begyndt at udvise syrere fra Istanbul. Syrienblogs kilder besøgte Istanbul hen over sommeren og mødte mange frustrerede tyrkere. Et større område omkring Gezi-park er omdannet til Arabistan, hvor alle butiksskilte står på arabisk og alle taler arabisk – det mindede meget om Nørrebro og efterhånden også Valby, hvor man skal anstrenge sig, for at finde en dansker. På en nærliggende bar lykkedes det at finde en tyrkisk mand – den eneste anden gæst, imens burkaklædte IS-kvinder vadede lige forbi. Han var lettet over at se en europæer, og beskrev dem som affald. Han skammede sig over dem og nærmest tryglede vores kilde om, at tage til det araberfrie Izmir i stedet – det “rigtige” Tyrkiet.

Fadølssamtalen sluttede med, at vores kilde fik et visitkort med et telefonnummer på. Skulle der opstå nogle problemer med en araber i byen, skulle man ringe på det nummer, hvorefter tyrkere straks ville komme til undsætning. Syriske butikker i Istanbul er i stigende grad blevet plyndret.

Der bor 3,6 millioner syrere i Tyrkiet. I Istanbul er problemet så stort, at de tyrkiske myndigheder havde givet uregistrerede syrere i Istanbul til den 30. oktober til at skride. Over 6000 syrere er siden blevet deporteret fra Istanbul. Mange flere vil følge – imens tyrkere i Danmark klapper.

“Little Syria”: På landkortet Tyrkiet – de facto Syrien. Man kunne med fordel aftale at dele en fælles parabol – men den slags koordinering er krævende for gedevogtere i en fremmed by.
3 Comments