God International Free Mladić dag

I dag fejrer Syrienblog International Free Mladić dag og mindes den heltemodige indsats for Europa i Republika Srpska for nu 24 år siden, hvor få tusind serbere påkrævede hele slyngel-USA og NATO’s beskidte krigsmaskineri til at sprede jihadisme i Europa.

En kamp der selvfølgelig var tabt på forhånd, men ikke desto mindre end kamp, man tog op.

Det blev til massive bombninger af alt fra TV-stationer til boligblokke og sågar Kinas ambassade ved et påstået uheld. Danmark deltog selvfølgelig – på jihadistsiden.


(der er også en tilhørende dans, der forudsætter en del rakija!)


23 mennesker blev dræbt, da NATO bombede Serbiens radiohus RTS den 24. april 1999 i Beograd. De dræbte var journalister, kontorfolk, rengøringspersonale, teknikfolk og en elektriker. På denne mindesten i Tašmajdan park står “Hvorfor?” efterfulgt af navne, aldre og titler. Den yngste 25 år. Lige ved siden af står ruinerne af den gamle RTS-bygning, som man har bygget sammen med den nyopførte del. Serbien nægter stadig at rive bombemålene ned, der kan ses over alt i storbyerne.


Serbiens svar på DR eller TV2 efter et lynvisit fra NATO i 1999, hvor man dræbte 23 tilfældige mennesker på arbejde. Det kunne være behageligt, at opleve DR Byen sådan.

(Der er ikke blevet asbestsaneret, så lad være med at gå ind, hvis du stadig er under 60 år).