Syriske mænd anholdt: Voldtog og røvede kvinder i hele Danmark

To syriske mænd på 21 og 22 år fremstilles her til eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, sigtet for at have voldtaget og røvet i alt fire kvinder i henholdsvis Aarhus og København.

Det fremgår ikke, hvorvidt de to syriske mænd er hjertelæger eller ingeniører. Til gengæld fremgår det af sigtelsen, at de syriske migranter optrådte særdeles truende overfor kvinderne med både kniv og halsgreb, hvorfor de er sigtet for voldtægt og røveri af særlig grov beskaffenhed.

Anholdelsen sker få dage efter, at Flygtningenævnet har vurderet, at Syrien er alt for farligt for syrere. Altså at syrere ikke kan udvises – heller ikke hvis de bliver dømt til udvisning. Nu mangler vi bare et Danskernævnet, der kan vurdere, om ikke også syrere er for farlige for Danmark.

Nyheden kommer dog samme dag, som Radikale og Enhedslisten vil ændre den lov, der overhovedet gav Udlændingestyrelsen mulighed for at hjemsende syrere.

Dørene er blevet lukket. En mulighed der var tiltænkt utrolige undtagelser i dansk retspleje og som var uhyre sjældent før 90’erne, som nu er blevet hverdag i Danmarks hemmelige domstole. Muligvis af frygt for om det skulle blive opdaget, at ressourcerne fra Syrien alligevel ikke er læger.

Politiet er sparsom med oplysninger. Ritzau kalder de to syrere “unge mænd fra Aarhus-området”.

Voldtægtssager er ikke noget, der er fremmed for Enhedslisten.