Danmark vil ophæve rejseforbud til Syrien, undtagen hos moderate

Situationen i Syrien har forandret sig“. Sådan indleder Justitsministeriet en pressemeddelelse af 26. april 2019, hvor regeringen tilkendegiver, at den vil revidere det indrejseforbud til Syrien og Irak, som Folketinget indførte i 2016.

Justitsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet lagt op til en række justeringer af indrejse- og opholdsforbuddet. Områder, som fremover vil være ramt af indrejse- og opholdsforbud:

  • Idlib-provinsen (ny)
  • Deir ez-Zor provinsen

Idlib er de såkaldte “moderate oprøreres” sidste hvilested inden jomfruerne hos Allah, imens der fortsat er små IS-lommer i Deir ez-Zor. Resten af Syrien er kontrolleret af regeringen og af kurdere, som altså er det Syrien, Danmarks regering nu vil åbne op for rejser til. Tidligere har regeringen retsforfulgt personer, der har opholdt sig i de kurdiske områder, men vi er bekendt med, at den siden 2016 aldrig har håndhævet indrejseforbuddet for områder, kontrolleret af Syriens regering.

Der er mange måder at anerkende Assad på. Der er 40.000 syrere i Danmark. De skal alle sendes hjem til Assad mod at Danmark går sammen med bl.a. Italien i EU og forlanger, at alle sanktioner ophæves og at samhandlen med Syrien øges til gavn for syrere i Syrien og dansk erhvervsliv.

Skulle der være nogen, som måtte have et udestående med Assad når de kommer hjem, er det et internt syrisk anliggende, der ikke vedkommer danskere i Danmark.