Bahrain genåbner ambassade i Damaskus

Damaskus for lige knap et år siden i oktober 2017 (Unusualtraveler)

Udenrigsministeriet i Kongeriget Bahrain meddeler, at de genåbner deres ambassade i Damaskus, skriver Bahrain News Agency (BNA) i dag. Tidligere meddelte De Forenede Arabiske Emirater, at de genåbner deres ambassade i Damaskus på tirsdag.

Både UAE og Bahrain er vasaler under Saudi-Arabien i deres Arabiske Liga. Meget tyder på, at Saudi-Arabien og vasaler er begyndt at indstille sig på Syriens fremtid.

PressTV skrev allerede tidligere på måneden, at der også sker forberedelser i Den Arabiske Liga på at genoptage Syriens regering i Damaskus som medlem.

Hos dansk MSM (Ritzau) behøver man luksuskontanthjælpsmodtageren Helle Malmvig fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) til at tolke ellers frit tilgængelige nyheder på internettet. Hun vurderer således, at Assad er på vej tilbage i varmen hos de øvrige arabiske lande.

Vi er meget imponerede over Helle Malmvigs værdifulde og dybe indsigt. I hvert fald er den værdifuld – for skatteyderne, der (ufrivilligt) finansierer DIIS med millioner hvert år.

Desformedelst skattesvig er en straffelovsovertrædelse der efterforskes af Politiet, der er bevæbnede med skydevåben, kan Malmvigs berigelser sidestilles med et væbnet røveri.

Der er også dem, der med egne penge rejser ud med et lovligt visum og ser på virkeligheden i Syrien. Som norske Christian Lindgren gjorde det allerede i fjor. En fri mand er et sjældent syn.

“Visiting Damascus in 2017 as a tourist feels just like being home in Norway or walking around Barcelona or any big western city. Damascus is very safe and ready to welcome tourists back.”

Christian E. Lindgren, Unusual Traveler.