Uden sandhed, ingen fred

(Uddrag af inspirerende tale ved skuespiller Pernille Grumme fra Kunstnere for fred, Roskilde Minifestival, 1. september 2018. For god ordens skyld skal det måske bemærkes, at Syrienblog – traditionen tro – viderebringer den helt uden tilladelse fra nogen. Læs hele talen hos tidtilfred.nu.)

For 59 år siden advarede præsident Eisenhower i sin afskedstale imod det militærindustrielle kompleks – altså dem, der har økonomisk interesse i krig.

Eisenhowers efterfølger, præsident Kennedy, forsøgte at gribe ind mod denne magtfulde og dunkle ”deep state”, som bekendt uden held.

I de sidste tyve år er demokratiet blevet endnu mere undergravet, fordi i dag ejer og kontrollerer disse grusomme kynikere alle vestens store medier.

Det betyder, at de journalister, der skulle fungere som demokratiets vagthunde, er blevet veldresserede kæledyr, der gør, som magthaverne dikterer, for ellers bliver de udstødt eller fyret.

Alle andre, der stiller kritiske spørgsmål, bliver stemplet som konspirationstosser af de underdanige journalister, der ikke selv vover at undersøge sagerne.

Det er derfor bydende nødvendigt, at vi oplyser hinanden, så længe det stadig er muligt.

Vietnamkrigen
I 1964 havde Præsident Johnson brug for en undskyldning til at optrappe USA’s engagement i Vietnam.

Derfor påstod man, at en amerikansk destroyer var blevet angrebet af en vietnamesisk torpedobåd i Tonkinbugten.

Dette antændte den lange og grufulde Vietnamkrig. Men historien var løgn. Det har både skibets kaptajn og den daværende forsvarsminister Robert McNamara senere indrømmet. Det har vist aldrig stået på forsiden af nogen avis.

Den første Golfkrig
Den første Golfkrig blev hjulpet i gang af en ung kuwaitisk pige, der grædende fortalte kongressen i Washington, at bevæbnede irakiske soldater var brudt ind på et kuwaitisk hospital og havde flået babyer op af deres kuvøser og smidt dem på det kolde gulv, hvor de stakkels babyer døde. Dette berørte alles hjerter, og kongressen gav grønt lys til at gå i krig. Men historien var løgn.

Pigen havde aldrig været på noget hospital. Hun var den kuwaitiske ambassadørs datter, og talen var skrevet til hende af et professionelt PR-bureau.

Det har vi heller ikke hørt om i nyhederne.

Irakkrigen
Irakkrigen blev som bekendt skudt i gang med påstanden om, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben, hvilket Bush, Blair, Anders Fogh og samtlige vestens massemedier hjernevaskede os med. Men det var også bare løgn.

Til gengæld er det sandt, at der stadig fødes deforme børn i de områder i Irak, hvor der er blevet bombet med forarmet uran, angiveligt for indføre frihed og demokrati til det stakkels irakiske folk.

Det har Jyllandsposten heller ikke skrevet om.

Afghanistan
Afghanistan skulle også frelses fra deres brutale regime. Eller hvordan var det nu lige den krig begyndte?

Jo, vi skulle bombe Osama bin Laden ud af den jordhule, hvorfra han angiveligt havde dirigeret 19 unge arabere ombord på fire kæmpe jetfly, der derefter blev kapret og fløjet ind i World Trade Center og så videre.

Twin Towers 9/11
I dag er det 17 år siden den skelsættende begivenhed fandt sted, og ingen journalister har i alle disse år forlangt at se et juridisk holdbart bevis for denne absurde påstand, der er i lodret modstrid med fysikkens love.

Men dette terrorangreb er blevet brugt til at retfærdiggøre alle de følgende krige i Mellemøsten, som også Danmark så villigt har deltaget i.

Libyenkrigen
Libyen var det mest velfungerende land i Afrika med gratis uddannelse og sundhedsvæsen, og hvor lederen, Gaddafi, havde skabt et kæmpe vandingsanlæg, der kunne overrisle store dele af ørkenlandet og gøre det frodigt. Men på baggrund af endnu en løgn om, at han massakrerede sin egen befolkning, igangsattes en såkaldt humanitær intervention.

Det humane bestod i at slå tusindvis af uskyldige mennesker ihjel, smadre deres byer, skoler og hospitaler, ødelægge og forgifte det enorme vandingsanlæg, myrde Gaddafi, stjæle landets guld og tage kontrol over dets oliekilder.

Det har Danmark været med til, og alle Folketingets partier stemte for denne udåd. I dag er landet i totalt kaos.

Krigen i Syrien
Så blev det Syriens tur. Man påstod, at Assad havde brugt giftgas mod sin egen befolkning, præsis den dag, hvor FN’s våbeninspektører var på besøg.

Det er selvfølgelig utænkeligt, det er heller aldrig bevist – det er tværtimod modbevist. Men på baggrund af denne påstand har man tæppebombet det stakkels land, dræbt over en halv million uskyldige mennesker og drevet flere millioner på flugt.

Iran eller Rusland?
Snart er det Irans tur. Propagandaen om, at Iran er i gang med at fremstille atomvåben, som de utvivlsomt vil smide i hovedet på os, kører i døgndrift.

Iran har bare ikke angrebet noget andet land i over 400 år, og de insisterer på, at deres atomprogram kun handler om at udvikle kraftværker. Men selv om alle observatører siger, de overholder dette løfte, bliver de konstant mistænkeliggjort. For der er stærke kræfter i USA, der ønsker krig mod Iran.

Eller mod Rusland. For USA har brug for en fjende for at retfærdiggøre den kolossale oprustning, der forgylder eliten, forarmer de mange – og truer os alle.

NATO’s provokationer
Det er til gengæld en kendsgerning, at russerne bliver provokeret dagligt. Rusland er fuldstændig omringet af NATO-baser, hvor tusindvis af soldater med højtudviklet krigsmateriel øver sig på krig.

Det er også en kendsgerning, at når den amerikanske præsident ønsker at afspænde forholdet til Putin, bliver han kaldt forræder i sit hjemland.

Hvorfor optrapper NATO øvelser tæt på den russiske grænse?

Palæstina
Hvorfor kan Israel nu på 71. år myrde palæstinensere og annektere Vestbredden bid for bid, uden at verdenssamfundet protesterer?

Hvor er de ærlige journalister, der skal stå vagt om demokratiet? Hvorfor kan de ikke fatte, at uden sandhed får vi ingen fred?