Tjekkiet mestrer diplomati og asyl-politik til UG med kryds og slange

Tjekkiets udenrigsminister Jan Hamacek (tv.) med Syriens udenrigsminister Walid al-Moallem i Damaskus den 9. august. Med sig hjem fik den tjekkiske udenrigsminister to tyske arrestanter.

 

Tjekkiets udenrigsminister Jan Hamacek fastholder, at Udenrigsministeriet i Prag ikke lukker landets ambassade i Damaskus, efter at nogle Haifaa Awad-typer den seneste tid har kørt kampagner for det i landet.

Hamacek understreger, at ambassaden har meget arbejde, og at det vil svække Tjekkiets interesser gevaldigt, hvis man tilbagekalder ambassadør Eva Filip fra Damaskus.

Tjekkiet har som det eneste EU-land valgt at opretholde alle diplomatiske forbindelser til Syrien, da Tjekkiet ønsker at bevare sin særlige nære diplomatiske tilknytning til Damaskus, som landet har arvet efter Tjekkoslovakiet. Noget der har vist sig at være særdeles klogt.

I 2017 søgte 1096 migranter fra hele verden om asyl i Tjekkiet. I alt otte ansøgere fik tildelt asyl. Alle var europæere fra Ukraine, hvorfra i alt 277 personer søgte asyl i 2017. Som europæer har du altså 2,8% sandsynlighed for, at få asyl i Tjekkiet. Kommer du noget andet sted fra, falder sandsynligheden til hele 0%.

I 2015 søgte 21.316 fremmede asyl i Danmark. 10.849 fik asyl og 11.645 opholdstilladelser til familie sammenføring blev udstedt! Til sammenligning fik 460 personer asyl i Tjekkiet i 2015. Blot 134 ansøgere var fra mellemøsten – alle blev de afvist.

Eva Filipi er den eneste (officielle) EU-diplomat tilbage i Damaskus, og fungerer også som protecting power for USA i Syrien. Der er i øvrigt mange uofficielle diplomater i Damaskus, også fra Danmark. Det er efterretningsfolk sendt ud for at handle på de sorte efterretningsbørser, uden at deres regering vil vide det. Især de sidste to år er disse stealth-diplomater øget markant.

Da USA, Frankrig og Storbritannien i april angreb syriske styrker i Syrien, blev det fordømt af Jan Hamacek, der dog ikke var minister på daværende tidspunkt. Han udtalte dengang, at intet land bør spille med musklerne uden om Sikkerhedsrådet.

MP Tomio Okamura gik noget hårdere til den i parlamentet i Prag, hvor han i øvrigt er næstformand. Her beskyldte han USA for at være mopsede over Syrien og Ruslands sejr over islamisterne. Partifællen, MP Lobomir Volny gik direkte til sagen, og kaldte det for et terrorangreb.

Tjekkiet er medlem af EU, NATO, FN, OECD, OSCE og Europarådet. Landet har den laveste arbejdsløshed i hele EU, og en forbilledeagtig nul-asyls politik.

Tænk over det, næste gang Forrædertinget bilder dig ind, at de intet kan stille op. Intet bliver tilført modvilligt – det er ganske enkelt en løgn og en falsk bevidsthed. Der sidder de, forræderne. Lige foran os. De ligner os, de taler vores sprog, og de udgiver sig tilmed for at være vores, med deres trojanske heste som Dansk Folkeparti og Inger Støjberg, der fungerer som en effektiv ventil imod din modvilje.

Interview med Hvideruslands ambassadør i Damaskus, 9. august 2018 (engelsk):