Rusland hamstrer vestlige missilfragmenter i Syrien

Russisk militærpoliti opererer over alt i Syrien i tæt koordination med syriske styrker.

 

105 topmoderne, avancerede og hamrende dyre krydsermissiler, og den helt store storm hos global MSM om, at Assad skal have røvfuld der kan mærkes, og “afstraffes”, som en “uartig dreng i skolegården”. Trump gør sig umage for at håndhæve den røde linje, Obama angiveligt ikke gjorde.

Man bliver alligevel imponeret, når man bagefter konstaterer, at de ikke ramte noget, og at kun få blev dræbt. Angiveligt seks. Amerikansk indenrigspolitik er noget underligt noget.

De amerikansk-britisk-franske kriminelle og folkeretsstridige overfaldsangreb mod syriske mål var militært set værdiløse for USA, men det er ikke tilfældet for russisk militærpoliti, der straks gik i gang på jorden med at hamstre løs af de avancerede missilfragmenter overfaldet efterlod.

Det drejer sig helt konkret om:

  • 66. stk. amerikanske BGM-109 Tomahawk krydsermissiler.
  • 19. stk. amerikanske AGM-158 JASSM-A krydsermissiler.
  • 8. stk. britiske Storm Shadow krydsermissiler.
  • 9. stk. franske SCALP EG krydslermissiler (fransk navn; samme type som Storm Shadow).
  • 3. stk. franske MdCN krydsermissiler (maritim udgave af SCALP EG). Dens ilddåb, i øvrigt.

Ud af de 105 krydsermissiler, ramte 22 deres mål. 66 blev intercepted, hvilket dækker over, at de enten blev nedskudt, hvilket skete for flere Tomahawk-missiler, eller som oftest manipuleret til at afvige fra deres mål. Tomahawk er typisk GPS-styret, og udsat for GPS jamming eller elektromagnetisk bekæmpelse af TERCOM-styresystemet. Andre svigtede af tekniske årsager.

Syrisk militær fandt eksempelvis to Tomahawk-missiler, hvor sprængladningen slet ikke var blevet detoneret. De blev overdraget til russisk militærpoliti, og fløjet til Rusland den 18. april.

Den 25. april dokumenterede Rusland på et pressemøde, at opsamlede fragmenter fra mindst et SCALP EG missil havde tydelige skader fra syrisk antiluftskytsild.

Ifølge RT skal delene analyseres af teknikere med henblik på at optimere detektionen af typernes radarsignaturer for fremtidige russiske SAM-systemer. Rusland er aktuelt ved at udvikle den næste generation, S-500, der efter planen skal i tjeneste i 2020, og som skal kunne ramme en flyvende tennisbold i March 5 på 600 kilometers afstand i 165.000 fod.

Denne øgede risiko for kompromittering har muligvis ligget i baghovedet på en amerikansk general i situationsrummet. I hvert fald fik vi ikke fornøjelsen af at få de opgraderede 158B JASSM-ER missiler fra 2002 at se, men måtte nøjes med originalen fra 1999. Den kan selvfølgelig også være fordi, at den er en halv million dollars dyrere – stykket.

Motorfragmenter fra amerikanske Tomahawk-krydsermissiler opsamlet efter angrebet – udstillet hos russisk militær. Pris: 10 mio. kr. pr. stk.
Forskellige missilfragmenter indsamlet af Rusland i Syrien.

Udetoneret sprænghoved fra Tomahawk-krydsermissil efter levering til Rusland den 18. april.
Fragmenter fra et SCALP EG krydsermissil.