Præsidentielle angreb med stor parlamentarisk kritik

MSM vil gerne fremstille USA, Frankrig og Storbritanniens folkeretsstridige overfald på Syrien som et symbol på handlekraft og sammenhold. Det er interessant, når man tænker to år tilbage på, hvordan MSM behandlede Donald Trump og Theresa May.

I USA, Frankrig og Storbritannien er regeringslederen commander-in-chief, og kan uden videre beordre militær magtanvendelse. Det betyder langt fra, at det er tre samlede lande, der har angrebet Syrien. Et folkeretsstridigt angreb der har medført stor intern kritik både inden og uden for regeringer og i parlamentskredsene i de tre imperialistiske magter.

Da krigsforbryder Emmanuel Macron i dag stillede sig op i Europa-parlamentet for at tale om europæisk sammenhold, blev han mødt af nedenstående udsigt fra forsamlingen.

I Europa-parlamentet indrømmede Don Macron da også, at det folkeretsstridige overfald ikke ændrede noget som helst, men at det blot var et “spørgsmål om ære”.

I mandags kritiserede Assemblée Nationale, der er Frankrigs svar på Folketinget desuden, at præsidenten havde udført et ulovligt fransk angreb uden et FN-mandat.

Også i Storbritannien koger det i parlamentet. Corbyn raser over, at parlamentet ikke blev involveret, og har stillet forslag om en War Powers Act, der skal begrænse regeringens enevældige muligheder for at udføre militære angreb uden for parlamentet.

I Danmark har regering, partier og MSM hyldet Trump, bortset fra Enhedslisten. De har været meget, meget stille. Som små bange mus, der frygter at have en holdning til fx. folkeretten.