Så kom Vedat Saribogas tur for skueprocessen

27-årige Vedat Sariboga fra Tyrkiet med bopæl i Alberslund er i dag titalt ved Retten i Glostrup for, at have tilsluttet sig Islamisk Stat (ISIL) i 2013-2014. Endnu en ligegyldig skueproces, hvor alle bliver dømt på nogle tvivlsomme dokumenter, som Sky News påstår at have “fået af en mand”.

Og nej, det er ikke en joke. Det er grundlaget for disse skueprocesser. Hvis denne mand eller Sky News ikke kunne lide dig, kunne dit eller din mors navn også have været med på.

Det er betænkeligt, at anklagemyndigheden pænt venter i årevis, til at Syrien og Rusland alligevel har nedkæmpet Islamisk Stats trussel i Syrien, med at stille bidragsyderne i Danmark til ansvar. Denne “lækage” fra marts 2016 kom jo nærmest som de vestlige efterretningstjenester trumf. Som altid kunne timingen ikke have været meget bedre. Det er en bestillingsliste over, hvem de vil have dømt, forklædt som et bevis. Intet andet. Og man må sige, at de pludseligt har fået travlt.

Man mener selvfølgelig at de er affald, der skal fjernes. Men de har været nyttigt affald i en periode, og derfor har man ventet, til de alligevel ikke udfordrer Syriens legitime regering længere.

Vedat Sariboga er naturligvis intet omsorgsværdigt offer. Han skulle være stillet for eksekutionspelotonen for mange år siden, som tusindvis af andre.