Danmark sendte 53 mio. til sharia-domstol i Syrien

Imens skoler og sygehuse lukkes:

Danmark har sendt 53 millioner kroner i støtte til Det Frie Syriske Politi. En illegal, ikke-statslig, væbnet sharia-milits, der er blevet fremstillet som et moderat og demokratisk alternativ til den eneste FN-anerkendte syriske stats myndigheder.

Den danske støtte har således hele tiden været ulovlig folkeretsligt, men den slags har alligevel været ligemeget siden 2003. Folkeretten er de facto afskrevet af Danmark.

BBC har nu afsløret, at heller ikke Det Frie Syriske Politi var så moderate og demokratiske, som Syriens modstandere påstod. Der er konkret fundet eksempler på, at Det Frie Syriske Politi har samarbejdet med illegale mullah-domstole, der henretter tilfældige personer for et godt ord. Bl.a. to kvinder, der blev stenet til døde i 2014, og en 12-årig dreng, der blev halshugget, ifølge BBC.

På den baggrund er Anders Samuelsen begyndt at vaske hænder, og har nu “indstillet støtten”, skriver Jyllands-Posten. En støtte, der allerede for længst er sendt afsted.