Skruen uden ende: Flere danske soldater til Afghanistan

Fra nytår stiger antallet af “danske” soldater (gratis lejesoldater for USA, red.) i Afghanistan fra knap 100 til 155 mand. Til hvilken nytte? Det spørgsmål stilles slet ikke. De skal bare afsted.

De sidste 16 år har 43 soldater fra Danmark mistet livet i Afghanistan. Hvis man kigger på de af Forsvaret godt skjulte tystys-tal for danske Afghanistan-veteraner, der efterfølgende har begået selvmord (og drab), skal antallet fordobles.

I 2012 havde den danske deltagelse (bemærk; officielt) kostet 13 milliarder kroner. Der udover 3,3 milliarder i “udviklingsbistand” (lommepenge til USA-allierede grupper, red.). Selvfølgelig ved ethvert barn i enhver vuggestue, at den virkelige pris er langt højere. Fra 25 milliarder kroner vil nok ikke være nogen overdrivelse. Det er sket parallelt med, at Forrædertinget i Danmark har gennemført “spareplaner”, og lukket skoler og sygehuse.

Styrket Taliban, mere terror
Det er resultatet. Afghanistan har ikke haft nogen legitim regering, siden Dr. Najib blev afsat i Kabul i 1992, og senere lynchet. I øvrigt af USA-støttede såkaldte “mujahideen”, der ganske kort tid efter blev til Taliban. Enhver med et nogenlunde sundt tankemønster, kan næppe undgå at tænke på Afghanistans historie, når man ser på Libyen i 2011. Libyen i dag. Og Libyen om 16 år.

Du betaler. Først med penge, derefter blod.