Islamisk Stat smuldrer

Rawand Dilsher Taher (tv.) med Mohammed Basil El-Cheikh (Basil Hassan) på Frederiksberg Gymnasium, 2006. Begge er dræbt i Syrien i kamp for Islamisk Stat.

 

I dag lyder rygtet, at Mohammed Basil El-Cheikh angiveligt skulle være omkommet i de seneste kampe, der har foregået mellem Hizbollah og Islamisk Stat i grænselandet til Syrien.

Kampene endte for få dage siden med en aftale om, at svækkede Islamisk Stat kunne forlade området, hvis de tog imod Deir ez-Zor. Her venter den syriske hær og russiske jagerfly på dem i en storstilet offensiv, der i skrivende stund befinder sig få kilometer fra centrum af Deir ez-Zor, der er Islamisk Stats sidste bastion i Syrien. At de forhandler med Hizbollah om kunstig koma, der i bedste udfald kan forhindre dem i at blive dræbt nogle uger endnu, siger alt om deres situation.

Islamisk Stat har mistet deres stat, og deres eneste prioritet er, konstant at flytte sig rundt til det sted, hvor de kan udsætte deres udslettelse længst muligt.

Spørgsmålet er ikke længere, hvem fra Islamisk Stat der er døde, men hvem der er i live. Mohammed er eftersøgt af Danmark og USA i hele verden, og har aldrig haft nogen vej tilbage.

Ingen af vores oplysninger tyder dog på, at Mohammed levede længe nok til, at kunne have været en del af ofrene, for denne offensiv.

Mohammed Basil El-Cheikh var nok bedst kendt under navnet Basil Hassan.

Mohammed Basil El-Cheikh blev dræbt i fjor.

Igen måtte Syrien klare det beskidte arbejde med, at rydde op for uduelige PET, og fjerne endnu en trussel imod det danske folk.