Hamas: Iran er vores største sponsor

Vi hører tit jøden Herbert Pundik plabre løs i hans eget private domæne Dagbladet Politiken om, hvordan Iran og Assad forsøger at “udrydde sunnimuslimerne” i Syrien. Lige så ofte hører vi Det Hvide Hus og Danmarks nyttige idiot af udenrigsminister gentage Netanyahus ord om, hvor stor en trussel Iran er. Ingen af delene har noget med virkeligheden at gøre.

Sunni-gruppen Hamas, der faktisk blev stiftet af Israel under Den Kolde Krig (for at splitte socialistiske PLO, red.), har netop udmeldt, at Iran ubetinget er deres største statslige støtteyder.

Iran indstillede støtten til Hamas i 2012, da bevægelsen under pres af sin forrige sponsor Qatar og Tyrkiet, fordømte Irans allierede Assad. I mellemtiden er Qatar røget ud i en omfattende rivalisering med Saudi-Arabien, og er på den baggrund særdeles pressede politisk.

Iran er vant til at være rivaliseret med såvel Saudi-Arabien, som USA og Israel, og lever allerede under sanktioner. På den baggrund har Iran vist sig, at være en langt mere stabil og tilregnelig lænestol, for en gruppe som Hamas, der ikke længere har noget, at fordømme Assad for.

Det er positivt, at Iran og Syrien som de eneste muslimske stater i verden, fortsætter deres støtte til palæstinensiske organisationer, der ligger i konflikt med Israel. Saudi-Arabien er langt mere interesseret i, at dræbe muslimer. Man spiser ikke den hånd der fodrer ens mund, må kongemilliardærens grådige motto være, når han går i krig imod muslimer for USA og Israel.

Desværre er der mange påståede muslimer, der går med ham. Specielt eksil-muslimer, der end ikke har modet til, at leve i et muslimsk land, men i stedet gemmer sig hos vantro, som et svin i en stald. Der er beskidt, men man skal ikke selv skaffe foder.