Uofficiel Facebook-side lukket

Der har i en årrække eksisteret en uofficiel Facebook-side med navnet Syrienblog, som har linket til vores sider, og omvendt. Den har af juridiske hensyn, naturligvis ingen tilknytning til os, men vi er blevet meddelt, at den er blevet lukket ned af Facebook.

Tolerancen over for vores budskaber har ellers været stor – lige indtil, betalingen stoppede.

Syrienblog.net er et frit og uafhængigt medie. Vi ønsker ikke, at tilpasse os retningslinjer fra en tredjepart, eller lignende. Vi vil derfor ikke prioritere, at genskabe sider på fremmede medier med fremmede ejere, eller bestræbe os efter, at være tilstede på dem (betaler penge, og ja, Facebooks uskrevne retningslinjer handler om, hvad man betaler).

Facebook er et primitivt og uintelligent forum. Ingen bruger betaler så meget som en krone for, at være tilstede på en side, der tilhører en af verdens kapitalstærkeste organisationer. En ting er sikkert: Mark Zuckerberg har ikke plantet sine milliarder af dollars ude i æblehaven. Det kan man jo tænke lidt over, hvis man er i stand til det. Hvis ikke han sælger Facebook til dig, så må det jo være Facebook, der sælger dig, til… Ja, det er så her, at det egentlig kun er et spørgsmål om penge. Det kan være CIA, PET, Erdogan, din arbejdsgiver, os eller din lokale brugsforening, der vil vide, hvad du spiser til morgenmad. Vi samler ind til at købe rettighederne til Haifaa Awads nudes af Facebook. Det har hun jo accepteret, da hun oprettede sin profil.

Forretningsmodellen er genial:
Alle må helt gratis sætte alt til salg på Facebook. Facebook bestemmer, hvem der køber hvad til hvilken pris, og beholder alle pengene. Og dine nudes.