Obama angrebet i Syrien

I nat angreb amerikanske krydsermissiler (Tomahawk) angiveligt Shayrat-luftbasen i Homs. Allerede i morges kom de første meldinger i vestlig MSM om, et omfattende “straffeangreb”, der havde “udslettet” en hel lufthavn totalt. Derfor var vi noget overraskede, da tabstallet blev opgjort til syv syriske soldater på en base, der normalt bemandes af hundredevis. Syv soldater er hvad der dør, på en fredelig dag i Syrien.

Baggrunden skulle være et påstået angreb i Idlib nogle dage forinden, hvor nogle personer angiveligt skulle være omkommet med nogle symptomer på forgiftning. Det medførte et efterfølgende massehysteri, med børneporno af rallende børn med fråde om munden. Assad er ond, og hans fjender er gode, var budskabet. Og hvem bestrider børn, der ligger og raller? Ingen klog amerikansk præsident i hvert fald. Dum er det sidste, Donald Trump er.

Han valgte, at udnytte situationen til, at angribe sin forgænger Barack Obama i Syrien. Nu hyldes han, selv af kritikere, som “handlingens mand”. Også “feministen” Haifaa Awad, der kendes fra dansk MSM, og som har været en indædt Trump-modstander, er sprunget i med begge ben.

Donald Trumps stunt var så effektivt, at selv Haifaa Awad fangirler ham nu.

Obamas kendte “red line” fra 2013 var et stort begreb under den amerikanske valgkamp i fjor.

Et særdeles begrænset militært angreb mod Syrien; En politisk atombombe mod Obama
Trumps interne politiske modstandere i USA, var ikke bare målet for de amerikanske missiler i Syrien i nat, men også dem, som har lidt det største tab. De første meldinger i morges, om en luftbase der var fuldstændig pulveriseret, var meget voldsomme og bekymrende. Normalt bemandes selv en mindre militær luftbase af mindst hundredevis af folk. Derfor var det meget interessant, da tabstallet endelig blev omgjort til syv syriske soldater lidt senere. Der begyndte vi at tænke mere på Obama, end på Assad, i hvert fald.

I løbet af formiddagen blev det tilmed bekræftet, at Rusland var blevet varslet på forhånd, og at basen derfor var blevet mere eller mindre klargjort af syrerne til Trumps “missilregn” over Obama i Syrien. Det forklarer delvist de lave syriske mandskabstab. Da de materielle skader på basen senere blev opgjort, blev det først rigtig bizart. Man skal virkelig gøre sig umage for, at en Tomahawk-regn skal udrette så bizart begrænsede skader materielt. Det ligner mest af alt, at nogle unge gutter har lavet nogle drengestreger nytårsaften.

Trump er hverken utilregnelig eller vanvittig, men ekstremt strategisk, politisk intelligent (og kynisk). Han ved præcis, hvad han gør, og hvorfor. Intet her er tilfældigt, impulsivt, eller uden overvejelser. Og han nyder, at gøre det her imod Obama, uden faktisk at gøre noget som helst.

Der udover er en verbal/fiktiv konflikt med Rusland og Syrien, bestemt ikke noget, der skader Trump politisk i USA, hvor hans administration længe har været kritiseret af establishment for mangel på samme. Så vidt, som at han skulle være en købt og betalt dukke, som Putin skulle sidde i Kreml og fjernstyre. Rusland og Syriens reaktioner, har da også været dimensioneret tilpas efter “angrebets” militære slagkraft. Rusland vil opsige en symbolsk papirerklæring om forebyggelse af utilsigtede hændelser med USA, og opruste Syriens luftværn yderligere. Syrien protesterer over suverænitetskrænkelsen, og vil fortsætte med, at “bekæmpe terrorisme”.

Hvis Trump virkelig ville af med Assad, så havde Tomahawk-missilerne ramt Damaskus, og været lastet med noget andet, end knaldperler og fyrværkeri.

Evgeny Poddubny var en af de første fotografer på stedet efter angrebet. Her et komplet fly i hangar, 7. april 2017 (screenshot fra indslag).
Komplet fly i komplet hangar / Evgeny Poddubny, 07. april 2017
En knaldperle? Hangar med fly i baggrund (screenshot fra indlag).
Lidt småsten på en ellers intakt landingsbane / Evgeny Poddubny, 7. april 2017.