Solle Kücükavci fra Herlev anholdt i Tyrkiet

Ekstrabladet skrev tirsdag artiklen “Dansk Syrien-kriger tilbageholdt i Tyrkiet“, baseret på oplysninger fra den kurdiske side Jiyan.dk. Det viser sig, at det er en kurder, der er såret i kamp mod kurdere.

Af artiklen fremgår det, at en terrorist fra Islamisk Stat med tilknytning til Danmark, angiveligt skulle være overdraget af en “oprørsgruppe” til de tyrkiske myndigheder.

Hverken Ekstrabladet eller Jiyan.dk har været samarbejdsvillige, men meget hemmelighedsfulde, og det er selvfølgelig taget til efterretning. Vi går som bekendt ind for åbenhed, og ikke fake news.

Det viser sig, at der er tale om kurderen Solle Kücükavci (forkortet “S.K.” på Jiyan.dk). Der henvises på den kurdiske side Jiyan.dk også til hans fætter, kurderen Ömer Kücükavci (forkortet “Ö.K.” på Jiyan.dk), der angiveligt skulle leve hos Islamisk Stat i Raqqah.

Det beskrives endvidere, at kurderen Solle skulle være fra Albertslund, som dele af Familien Kücükavci. Vores oplysninger peger dog i retning af, at Solle havde en langt større omgangskreds i området omkring Herlev, nord for København, der var hans tilhørssted før han rejste.

Solle har også en anden fætter, Kemal Kücükavci, der levede i Danmark, indtil han blev udvist i 2011. I Tyrkiet har han angiveligt slået sig sammen med den udviste palæstinenser fra Jordan, Tariq Omar Sabaneh (fætter til Moez Saleh fra Herlev), og sammen står de nu for omfattende kriminalitet i Alanya, herunder menneskesmugling, røverier af danske turister og skyderier.

Læs eksterne artikler:
Dagens – “Christian blev røvet i tyrkisk ferieparadis: Afpresset af dansktalende menneskesmuglere
Ekstrabladet – “Hævn-motiv bag skud mod dansker i Tyrkiet

Det har ikke været muligt for os, at få bekræftet, om kurderen Solle er tilbageholdt af tyrkiske myndigheder. Den kurdiske Jiyan.dk påstår, at han skulle være fanget af gruppen Noural-Dinal-Zenki, og udleveret til Tyrkiet. Vores kilder fortæller dog, at han skulle være såret under kampe mod kurdiske YPG for nogle måneder siden. Dækker Jiyan over kurdisk skamblod?

Store dele af den kurdiske familie Kücükavci i Danmark er kendte skikkelser i det islamistiske miljø. Familien er som mange kurdiske familier, splittet i en pro-kurdisk og en pro-islamisk klan, hvor den pro-islamiske klan klart er dominerende for den del af familien, der opholder sig i Danmark, imens det er omvendt for den del af familien, der befinder sig i oprindelsesregionen Konya i Tyrkiet.

Både Ekstrabladet, Jiyan.dk og Udenrigsministeriet har nægtet, at offentliggøre eller oplyse navnene på de omtalte. Det mener vi, er ret utroværdigt. Specielt med en politiker-familie.

Fhv. byrådsmedlem Battal Kücükavci (A), Greve Kommune.
Battal Kücükavci (første række i sort trøje) med noget, der ligner kommunalbestyrelsen i Greve med skitsen af et nyt rådhus i baggrunden.
Pædagog-medhjælper Melek Kücükavci (vuggestue, Greve).
De fleste kommunale stillinger kræver stadig ikke sikkerhedsgodkendelse. Det forstår Familien Kücükavci – med medlemmer hos Islamisk Stat – at udnytte til fulde fra byråd til forvaltning.
Emre Kücükavci holder fanen højt. Greve Kommunes næste flag?
One Comment