Danske læger med våben i Syrien

Haifaa Awad

Terroristerne Haifaa Awad og Mounim Korchi, der begge er uddannet læger i Danmark, har de seneste par år poseret i adskillige serier af romantiserende artikler i både Dagbladet Information, Politiken og på DR, om deres såkaldte frivillige lægelige heltedåd i Syrien.

De er gang på gang blevt fremstillet som ildsjæle, der ved fronten behandler civile syriske børn og kvinder, der selvfølgelig alle sammen udelukkende har vært ofre for “regimets bomber”. Der findes slet ikke andre slags ofre, hvis man spørger disse upartiske frivillige læger.

Læs bl.a:
DR, 28. april 2013 – “Dansk læge: Jeg byttede mine vagter og tog til Syrien
Dagbladet Information – “En læges dagbog fra Syrien

Især Haifaa Awad har været i front som “syrisk talsperson” og romantiseret “ildsjæl” i diverse etablerede danske medier. I starten af året valgte hun dog pludselig, at deaktivere sin ellers aktive Facebook-profil, med tusindvis af naive følgere.

Siden har vores rutinemæssige overvågningsradarer i de mere lukkede dele af internettet opsnappet en række interessante billeder af de to tidligere, ellers så fremstående ildsjæle, der er gået i en slags digitalt hi, hvor mere personlige billeder fra deres ophold i Syrien er kommet frem. Altså de billeder, som de ikke delte med pressen og deres fans på Facebook.

Mounim Korchi og Haifaa Awad.
Mounim Korchi og Haifaa Awad.
Den frivillige civile danske nødhjælpslæge Mounim Korchi. Det må være en stor hjertestarter, der er monteret på den åbne ambulance.
Den frivillige civile danske nødhjælpslæge Mounim Korchi. Det må næsten være en stor hjertestarter, der er monteret på den åbne nødhjælpsambulance.

 

Den danske læge Mounim Korchi i Syrien. Formentlig med en anden frivillig nødhjælpsarbejder.
Den danske læge Mounim Korchi (th.) i Syrien. Formentlig med en anden frivillig nødhjælpsarbejder.