Prisuddeling: Omar Abdel Prisen 2016

I dag er det et år siden, at den moderate oprører Omar Abdel Hamid El-Hussein brutalt blev nedslagtet af det morderiske regime i København, der desperat klæber sig til magten. Omar Abdel Hamid El-Hussein var en ung arbejdsløs gadesælger, der havde opstillet en frugtbod i København. En dag kom regimets agenter og fjernede hans frugtbod, fordi de mente, at han manglede diverse tilladelser. Det fik Omar Abdel Hamid El-Hussein til at engagere sig i kampen imod regimet for demokrati og frihed. En kamp der medførte, at han sidste år blev brutalt likvideret på åben gade i København af regimets agenter.

Omar Abdel Prisen 2016 går til Nagiebullah Khaja for hans indsats på DR, Al-Jazeera og i Politiken for ligesindede moderate oprørere i Syrien.

 

Nagieb Khaja med Al-Qaeda (moderate oprøere, red.) i Syrien.
Nagieb Khaja med moderate oprørere i Syrien.