Syriens regering alene til forhandlinger

Fredag begyndte de længe ventede fredsforhandlinger for Syrien i Geneve. Problemet er bare, at kun Syriens regering er mødt op.

Forhandlingerne er flere gange blevet udskudt, fordi forskellige “oprørsgrupper” – den ene mere islamistisk end den anden – indbyrdes har været uenige om, hvem der skulle repræsentere hvad. Flere har nægtet at vise sig, hvis ikke alle mulige forhåndskrav og betingelser blev opfyldt først. Kurderne er blevet helt udelukket, fordi ellers vil det tyrkiske regime ikke deltage.

Diplomater fra Syriens regering sidder nu alene i Geneve – klar til fredsforhandlinger med ingen.
Det er på tide at se virkeligheden i øjnene, og erkende, at de såkaldte “oprørere”, der lever af krigen, tydeligvis ikke ønsker fred.

Syriens regering er åbenlyst den eneste troværdige part. Den eneste fornuftige løsning på konflikten i Syrien er massiv politisk, militær, økonomisk og materiel støtte til Syriens eneste legitime regering og militær i deres kamp mod terrorisme.