ISIL: “Vi får vores ammunition fra Den Frie Syriske Hær”

Jurgen Todenhofer

Jurgen Todenhofer er en af de få vestlige journalister, der har besøgt ‘hovedstaden’ for den såkaldte Islamisk Stat (ISIL) i Raqqah, Syrien. Efter et halvt års Skype samtaler, lykkedes det ham at få en aftale på plads, om at besøge Islamisk Stat i 10 dage.

I den forbindelse mødte han og talte med deres krigere, der kom fra Rusland, Europa og mellemøsten. Han stillede dem forskellige spørgsmål om, hvorfor de var taget derned, hvad deres mål var og hvordan de levede.

Han spurgte også, hvordan de fik deres midler til at føre krig, og her fik han nogle interessante indrømmelser.

They told me, ’Even if we don’t conquer these weapons, we can buy them, because everything has a price. Most of our ammunition we get from the Free Syrian Army.’”, har Jurgen Todenhofer forklaret til RT.

Det er yderst interessant, efter som at de vestlige lande, herunder Danmark, har påpeget, at netop den såkaldte ‘Free Syrian Army’ er en moderat gruppe, som man støtter med såvel penge som våben og ammunition, der altså tilsyneladende bliver videregivet til Islamisk Stat.

Berlingske – “Danske millioner til syriske rebeller“, 28. maj 2013.
DR – “Venstre bifalder USA’s våbenstøtte i Syrien“, 14. juni 2013.
Politiken – “Lidegaard vil sende våben til Syriens oprørere“, 20. maj 2014.
Politiken – “K støtter danske våben til Syriens oprør“, 20. maj 2014.
Jyllands-Posten – “Danmark sender 10 millioner til syrisk opposition“, 3. december 2014.