Daniel Ryes familie anmeldt for terrorstøtte

I går anmeldte vi Daniel Ryes forældre og søster samt direktøren for DGI til Syd- og Sønderjyllands Politi for overtrædelse af straffelovens § 114 b.

Det skete på baggrund af, at familien sammen med DGI-direktøren har indsamlet 2.040.000 euro (ca. 15 mio danske kr.), som de har leveret til Islamisk Stat i udveksling for deres søn – Daniel Rye.

Virkeligheden er, at Daniel Rye selv rejste illegalt til en krigszone, hvor han flere gange blev advaret imod risikoen ved at opholde sig der. Så sent som dagen før at han blev kidnappet, blev han angiveligt opfordret af lokale til at komme væk fra området. Han valgte alligevel at blive.

Hvor mange mennesker kan man slå ihjel for 15 millioner kroner? Spørgsmålet er ikke om, men hvor mange der er blevet myrdet, så rygsækkrigsturisten Daniel Rye kunne overleve sin “studietur” til Islamisk Stat.

Læs:
Ekstrabladet, 20. juni 2014 – Daniel var advaret flere gange

Vanvittig juraprofessor gør sig selv til grin
I dag har “professor i strafferet” Jørn Vestergaard udtalt til Ekstrabladet, at det ikke er strafbart at indsamle penge til terrorister, hvis det er løsepenge. Det åbner selvfølgelig en masse muligheder for os, der gerne vil sende 15 millioner kroner til befrielsesgrupper, der bekæmper Israel og Tyrkiet. Grupper som danske statsborgere tidligere er blevet straffet efter terrorloven for at sælge t-shirts til fordel for. T-shirts til en 50 ‘er, vel og mærke.

Mener juraprofessoren virkelig, at vi bare skal lade os kidnappe for straffrit at kunne gennemføre indsamlinger til terrorgrupper? Hvis anklagemyndigheden eller domstolene virkelig mener det samme, så vil vi garantere for, at vi vil lade det komme an på en prøve.

Og hvor går grænsen for straffrihed egentlig? Hvad hvis kidnapperne kræver, at de pårørende skal begå andre kriminelle handlinger? Hvad bliver det næste? Hvad hvis de pårørende i næste sag skal myrde statsministeren? Eller sprænge en bombe på Nørreport Station?

Er der i virkeligheden tale om, at vi har fundet opskriften på total straffrihed, Jørn Vestergaard?